Telness siktar på att bli “nya Ericsson” – tar in 85 miljoner kronor

Telness som grundades 2016 är en ledande aktör inom telefonabonnemang för företag som strävar efter att förändra mobilindustrin till det bättre. Detta genom att erbjuda enkla, molnbaserade tjänster som kräver så lite som möjligt från sina kunder. Nu berättar vd:n och grundaren att man siktar på att bli nästa Ericsson.

I veckan blev det klart att mobiloperatören Telness tagit in 85 miljoner kronor från bland annat stiftelsen Industrifonden och JCE Group. Tanken är att man ska använda pengarna till att marknadsföra sina tjänster i resten av Europa då man hittills endast har fokuserat på den svenska marknaden.

Det är fortfarande oklart till vilken värdering nyemissionen och det är heller inte helt tydligt hur man planerar att bli nya Ericsson. Däremot är grundaren och vd:n, Martina Klingvall, mycket nöjd över investeringen och ser ljust på framtiden.

”Det är en bra värdering som jag är stolt över. Men den är inte upptrissad på ett sådant sätt att vi riskerar att behöva göra nedåtrundor i framtiden” berättade Klingvall för Dagens Industri.

Trots att företaget endast funnits till i sex år har man lyckats komma långt och man kan snart börja mäta sig med jättarna i branschen. Under 2021 steg företagets omsättning med 62 procent till 24,6 miljoner kronor, samtidigt som man halverade förlusten från föregående år (förlusten landade på 6,8 miljoner kronor under 2021). 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *