Hallon
mobilabonnemang

Vad är bäst med Hallon?

 • Täckning för 99% av Sveriges befolkning via Tre’s nät
 • Några av Sveriges billigaste mobilabonnemang
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Surfa i 4G+ hastighet
 • Spara oanvänd surf till nästa månad

Mobilabonnemang utan krångel – en Hallon recension

Hallon är mobiloperatör som grundes 2013 och är en systeroperatör till mobiloperatören Tre, som är en av de fyra stora operatörerna i Sverige med egna mobilmaster. Hallon använder därmed samma nät och har samma täckning som Tre. Deras täckning täcker idag 99% av Sveriges befolkning.

Hallon är en lågprisoperatör och har fokuserat på att göra det enkelt för användare och samma typ av tjänst som på huvudoperatören Tre, fast till ett billigare pris. De har ingen bindningstid, uppsägningstid, fakturaavgifter eller aktiveringsavgifter. De har endast så kallade fast pris abonnemang där man ringer och smsar fritt. 

Hallon abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  5 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-07-17
  10 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  49 kr/mån

  109 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  Mobilnät3
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-449 kr/mån
  Mån 5-12109 kr/mån
  Totalpris år 11068 kr
  20 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  79 kr/mån

  159 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  Mobilnät3
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-479 kr/mån
  Mån 5-12159 kr/mån
  Totalpris år 11588 kr
  50 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  129 kr/mån

  259 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  Mobilnät3
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-4129 kr/mån
  Mån 5-12259 kr/mån
  Totalpris år 12588 kr
  50 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  149 kr/mån

  309 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  Mobilnät3
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-4149 kr/mån
  Mån 5-12309 kr/mån
  Totalpris år 13068 kr
  200 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  179 kr/mån

  359 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  Mobilnät3
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-4179 kr/mån
  Mån 5-12359 kr/mån
  Totalpris år 13588 kr

  Olika abonnemang hos Hallon

  Operatören hallon erbjuder mobilabonnemang och mobilt bredband. De erbjuder sina abonnemang både till privatpersoner och företag. Det positiva med Hallon är som tidigare nämnt att de gjort det väldigt smidigt för dig som användare. De har skippat allt vad startavgift, bindningstid, uppsägningstid eller fakturaavgift heter och istället automatiserat mycket av detta och gett dig som kund friheten att byta upp och ner precis hur du själv önskar. 

  Hallon har även valt att erbjuda mycket generösa rabatter till seniorer, pensionärer och studenter. Där har de gjort en kombination av rabatter och högre mängd mobilsurf varje månad. Vi kommer att presentera de enskilda abonnemang mer ingående nedan. 

  Mobiloperatören Tre som Hallon är en systeroperatör till och som använder samma mobilnät har sedan starten fått mycket kritik för bristande kvalité på mobiltäckning. Det är något som Tre investerat miljardbelopp i att utöka och åtgärda. De har kommit så pass långt att de idag täcker upp hela 99% av Sveriges befolkning med mobiltäckning. 

  Fördelar med Hallon

  • Täckning för 99% av Sveriges befolkning via Tre’s nät
  • Några av Sveriges billigaste mobilabonnemang
  • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
  • Surfa i 4G+ hastighet

  Nackdelar med Hallon

  • Sämre täckning för dig som bor i Norrland
  • Ingen butik- eller telefonsupport
  • Inte stöd för 5G

  Ingen bindningstid eller uppsägningstid med Hallon

  Hallon har blivit välkända efter att de var en av de första mobiloperatörerna att lansera sina mobilabonnemang helt utan varken bindningstid eller uppsägningstid. Detta togs mycket tacksamt emot på marknaden och de växte därför snabbt med ett stort antal nya användare.

  Fördelen är precis så bra som den låter, du kan när som helst byta till en annan mobiloperatör med ett nytt mobilabonnemang utan att behöva oroa dig för att vara låst i bindningstid eller långa uppsägningstider. Enligt Hallon själva så är detta för att de menar på att de inte behöver låsa sina kunder för att de ska stanna som kunder, vilket är ett resonemang som vi gillar och är en stor fördel för dig som konsument!

  Du kan även givetvis byta internt hos Hallon, om du har skaffat ett mobilabonnemang med mer surf än vad det visade sig att du behövde. Dock värt att tänka på är att du då förlorar din sparade mobilsurf som vi kommer att berätta mer om längre ner i texten.

  Spara oanvänd mobilsurf

  En stor fördel med Hallon är att det går att spara din oanvända mobilsurf på ditt abonnemang så länge du vill, dock max 100 GB surf. Det betyder att har du t.ex. 20 GB mobilsurf på ditt abonnemang men förbrukar bara 10 GB under din månad som kund så har du månaden efter totalt en pott på 20 GB + 10 GB från förra månaden. Ett superbra alternativ till dig som surfar mer eller mindre i perioder.

  Nackdelen är dock om du skulle få för dig att byta abonnemangsform och nedgradera ditt mobilabonnemang, du förlorar då din samlade surfpott som du sparat.

  Företagsabonnemang Hallon

  Hallon erbjuder även företagsabonnemang för både mobilabonnemang och mobilt bredband. Hallon har även här oerhört bra priser på deras abonnemang och ligger helt klart i framkant när det gäller att konkurrera med priset på marknaden. Hallon erbjuder även mobiltelefoner ihop med ett företagsabonnemang och kör ständigt bra erbjudanden och kampanjer på de senaste mobilerna på marknaden ihop med ett prisvänligt mobilabonnemang.

  Hallon presenterar även en del referenskunder som de fått in som berättar hur de har upplevt att använda sig av Hallons företagsabonnemang där de blivit positivt recenserade.

  Några fördelar med företagsabonnemang hos Hallon är:

  Ingen bindningstid (byt abonnemang eller operatör när du vill)

  Spara mobilsurfen (det går max att spara 100 GB surf, byter du till ett lägre mobilabonnemang så försvinner sparade surfen)

  Behåll ditt nummer (självklart så behåller du ditt mobilnummer som vanligt när du byter till Hallon)

  Nöjdhetsgaranti (Säger du upp abonnemanget och inte är nöjd så får du pengarna tillbaka för senaste månadens faktura)

  WiFi-samtal (aldrig mera problem med inomhustäckning, så länge du har WiFi-access så har du god täckning)

  Mobilsurf som täcker 99% av Sveriges befolkning

  Hallon är en virtuell operatör och systeroperatör till mobiloperatören Tre. De verkar därmed och använder sig av Tre’s mobilnät. Tre har fått kritik genom åren för deras svajiga täckning, dock investerades omkring 2 miljarder kronor enbart under 2018 för att utöka mobiltäckningen i Sverige med fler och nya master. Detta har lett till att de idag kan erbjuda mobiltäckning hemma för 99% av Sveriges befolkning.

  Tre’s nät är kända för att fungera riktigt bra i framför allt södra och mellersta Sverige. De ha fokuserat på att ha riktigt bra täckning där det finns “mycket folk”. Större städerna i första hand och har lite sämre täckning längst landsvägar och i norra Sverige där de även har fläckar där de är helt utan täckning.

  Vi rekommenderar dig att du kikar på Hallons täckningskarta innan du beställer hem ett abonnemang, för att försäkra dig om hur täckningen ser ut där du bor.

  Mobilabonnemang med ny mobil

  Hallon erbjuder även mobiler ihop med alla abonnemang som de säljer. De har ett mindre sortiment än de fyra stora mobiloperatörerna Tele2, Telia, Telenor och Tre. Däremot så har de valt att fokusera på de mest populära mobilerna för att tillgodose behovet hos sina kunder som vill teckna ett mobilabonnemang med telefon.

  De säljer just nu enbart telefoner ifrån Apple, Samsung och Huawei. Så är du på jakt efter ett abonnemang med en ny mobil ifrån en leverantör utöver dessa tillverkare så är inte Hallon ett bra alternativ för dig.

  Mobilt bredband Hallon företag

  Hallon erbjuder även mobilt bredband för företagare. Dessa funkar perfekt för surfplattan ni använder på företaget eller routern för internetsurf via t.ex. datorn.

  Självklart är de lika enkla som mobilabonnemangen. Helt utan bindningstid eller uppsägningstid och samma generösa prismodell.

  De har tre olika prisplaner när det gäller mobilt bredband för företag som är:

  • 2 GB surf: 49 kr/mån
  • 20 GB surf: 149 kr/mån
  • 100 GB surf: 249 kr/mån

  Självklart kan du även spara den oanvända mobilsurfen precis som vanligt. Max upp till 100 GB, precis som med mobilabonnemangen.

  Ringa och smsa inom EU som i Sverige

  Alla hallons mobilabonnemang går att använda precis som hemma i Sverige inom hela EU och EES. Det betyder att befinner du dig i ett annat land i Sverige, men som ingår i EU eller EES så ringer du och smsar till andra länder inom EU och EES för samma kostnad som hemma i Sverige. Vilket är kostnadsfritt eftersom alla Hallons mobilabonnemang har fria samtal och SMS.

  När det kommer till mobilsurfen så är den dock begränsad. Hallon ger dig en surfpott om totalt 13 GB mobilsurf per månad. Det gäller oavsett vilken prisplan som du har. Det betyder alltså att har du en prisplan med mindre än 13 GB mobilsurf så får du faktiskt mer betalt. Har du en prisplan mer mer mobilsurf än 13 GB surf så får du alltså mindre surfmängd.

  Var noga med att kolla bara att landet ingår i EU eller EES innan du reser. Skulle det visa sig att du ringer och smsar ifrån ett annat land som inte ingår där så är det en helt annan prisplan och går under prislistan för utlandsprisplan Hallon.

  Rabatter på Hallon mobilabonnemang
  Student, under 18 år eller 55+

  Hallon erbjuder som tidigare nämnt generösa rabatter på sina abonnemang för dig som är student, under 18 år eller 55+. För dig som är under 18 år så är det din/dina målsman som kommer att behöva stå med på abonnemanget som tecknas.

  Just nu så erbjuder Hallon (beroende på prisplan) 2GB mer mobilsurf varje månad eller 50 kr rabatt på abonnemanget varje månad.

  Utöver dessa rabatter så kör Hallon ständigt bra kampanjer där man brukar få ett lägre pris de första 2 – 4 månaderna (helt utan bindningstid). För att sedan gå upp på de redan billiga ordinarie priserna om du är nöjd och väljer att stanna kvar.

  Hallon kundtjänst

  En liten nackdel med Hallon är att de inte har någon telefonsupport som går att ringa. Heller ingen butik som går att besöka för att få hjälp direkt över disk som de fyra stora mobiloperatörerna Tele2, Telia, Telenor och Tre har.

  Hallon erbjuder istället därför support via chatt, mail och deras egna forum där du ofta finner svar på de flesta frågorna direkt. Du får räkna med att det kan ta någon dag ibland att få svar på mail men här behöver du som kund göra en avvägning. Kundtjänst är något som är mycket dyrt att upprätthålla på telefon och att de skippat telefonsupport är en stor anledning till att de kan hålla dessa låga priser.

  Så antingen får du ett billigt mobilabonnemang med lite “sämre” kundtjänst eller väljer ett dyrare alternativ med bättre möjlighet till support. Tänker man dock efter så brukar det visa sig att de flesta knappt kan minnas när de behövde ringa kundtjänsten sist för att något strulade.

  Frågor och svar om Hallon mobilabonnemang

  Nedan hittar du de vanligaste frågorna som våra besökare brukar ha om Hallon och operatörens abonnemang och nät. Listan uppdateras regelbundet i samband med att vi får flera frågor om företaget. Har vi inte besvarat din fråga i recensionen eller här nedanför kan du alltid ta kontakt med oss.

  Vilket nät använder Hallon?

  Hallon erbjuder idag täckning för 99% av Sveriges befolkning via 3:s risktäckande nät. Därmed är Hallon en virtuell mobiloperatör likt de allra flesta operatörerna i Sverige.

  Vem äger Hallon?

  Hallon är ett systerföretag till 3 (Tre), vars nät de också använder. Och som du kanske känner till ägs 3 till 60% av Hutchison Whampoa och till 40% av Investor. Med andra ord drivs Hallon under och tillsammans med Tre.

  Hallon vilket nät?

  Som sagt ovanför använder Hallon sitt systerbolag 3:s nät som är ett av de stora och heltäckande mobilnäten i Sverige. Du kan alltså använda ett Hallon-abonnemang i hela landet precis som med ett abonnemang från 3 eller Telia (de har sitt eget nät).

  Vårt omdöme av Hallon

  5.0

  Efter att ha granskat Hallons mobilabonnemang mycket noga så måste vi säga att de är förvånansvärt bra. De erbjuder mycket bra priser på sina mobilabonnemang ihop med en bra tjänst och fina erbjudanden.

  De täcker upp 99% av Sveriges befolkning vad gäller täckningen och de utvecklas ständigt med bättre täckning via mobiloperatören Tre som de använder mobilnätet via.

  De har ständigt bra kampanjer och erbjudanden för dig som ny kund och vi kan absolut rekommendera Hallon som mobiloperatör.

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  chilimobil-logo

  Läs mer hos Hallon!