Bästa mobilabonnemangen 2022

  • Återställ filter

Hittade 143 resultat

Senast kontrollerat i dag 2022-11-26
Barn (-18 år)
1 GB surf
8 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 80 kr/mån 80 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Inget
4 GB surf
9 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 99 kr/mån 99 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Inget
8 GB surf
9 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 149 kr/mån 149 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Inget
25 GB surf
9 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 249 kr/mån 249 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Inget
50 GB surf
9 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 299 kr/mån 299 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Inget
100 GB surf
9 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 349 kr/mån 349 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
3 GB surf
10 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 100 kr/mån 100 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
8 GB surf
10 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 100 kr/mån 100 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Barn (-18 år)
8 GB surf
10 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 100 kr/mån 100 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Senior (+55 år)
3 GB surf
10 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 100 kr/mån 100 kr/mån
Fria samtal
0 bindning

Hur du hittar bästa mobilabonnemanget

Det absolut enklaste svaret är att du hittar det bästa mobilabonnemanget online, speciellt om du är villig att spendera lite tid och energi på att studera utbudet. Med hjälp av en jämförelsemodul som den du hittar här på sidan kan du få en god överblick över vilka mobiloperatörer som är verksamma och vad dom erbjuder i dagsläget. 

Vad som sedan kommer att vara det bästa mobilabonnemanget för dig är helt en fråga om vad du har för behov. Frågor som det är värt att tänka över är hur många gigabyte surf du behöver per månad, hur mycket och var nätet behöver ha täckning, och om du vill ha tillgång till tjänster såsom möjligheten att spara surf eller om du vill ha fria samtal och SMS. 

Jämförelsemoduler som den här på sidan är perfekta verktyg för att kunna sålla bland det stora utbudet av mobilabonnemang. När du sedan har filtrerat så att du endast står kvar med några få alternativ så är det väl värt att lägga den där lilla extra stunden på att titta över detaljerna. 

Information som det inte är möjligt för oss att visa i jämförelsemodulen är till exempel hur väl de olika mobiloperatörernas nät täcker och vad kunderna tycker. För att hitta täckningskartor så surfar du helt enkelt in på mobiloperatörernas egna hemsidor där dessa finns lätt tillgängliga. För recensioner av de olika operatörerna så kan du titta här på sidan samt surfa in på hemsidor såsom prisjakt.se och den engelska motsvarigheten trustpilot.com.

Hur jämför jag för att hitta bäst mobilabonnemang?

När du först tittar på jämförelsemodulen så kommer du att se ett stort utbud av tillgängliga former av mobilabonnemang från dom olika operatörerna. Som grundinställning så visar jämförelsemodulen alla tillgängliga abonnemang men det är med hjälp av filtren som du enkelt kan få fram ett urval av abonnemang som passar just dig och dina behov bäst.

Försök att ta nytta av så många av filtren som möjligt för att få fram det absolut bästa mobilabonnemanget för dig. Det som gör att ett visst mobilabonnemang kan verka bra kan snabbt sänkas av att man går miste om något annat inom samma abonnemang. Av just denna anledning är det bra att se till så att abonnemanget i fråga till exempel både inkluderar fria samtal och SMS samt att du kan spara surf till nästa månad, eller vilket annat upplägg som nu passar dig bäst. 

Bästa abonnemang med ny mobil

Om du letar efter det bästa mobilabonnemanget och samtidigt vill köpa en mobil på avbetalning så ändras utgångsläget något. Det mest relevanta bör fortfarande vara hur väl ett givet mobilabonnemang passar dina behov men då det ibland blir en fråga om huruvida ett pris kan väga upp avsaknaden av tjänster så innebär detta att man får ta sig en funderare. 

I många fall så kan du utgå från vilket mobilabonnemang som passar dig bäst utan någon inkluderad mobil i åtanke. Detta då du ofta betalar ett standardpris för mobiltelefonen som helt enkelt adderas som en extra kostnad till din abonnemangskostnad. 

I vissa fall kan det vara så att du får en generös rabatt på mobilen om du skriver upp dig på en av mobiloperatörens dyrare abonnemangsformer, och då är det bra att ta fram miniräknaren och titta på vad det totala priset landar på. I vissa fall kanske du sparar in en hel del på mobilen trots ett dyrare abonnemang medan det visar sig gå jämnt ut i andra fall, eller till och med visar sig bli en förlust i kontrast till andra erbjudanden. 

Hur vi avgör vilket abonnemang som är bäst

Mobiloperatörerna vet att många kunder kan nappa på låga rödfärgade priser så därför kan du ofta se till synes otroliga erbjudanden såsom 25kr/månad för vissa mobilabonnemang, men detta betyder absolut inte att det är det bästa abonnemanget för dig. 

När du tittar närmare på olika erbjudanden kan du upptäcka att det kanske kostar 25kr/mån i tre månader men sedan höjs det till 99kr/mån, samtidigt som det kostar en förmögenhet att ringa utomlands eller så kanske det endast finns mailsupport tillgängligt. I vissa fall kommer det som ser riktigt bra ut från början att faktiskt vara det, medan du i andra fall kommer vara glad att du tittade lite närmre på erbjudandet innan du fattade ett beslut. 

Av denna anledningen går det inte att säga att det billigaste mobilabonnemanget är det bästa för dig, för detta kanske innebär att du går miste om någon tjänst som du behöver. Om du använder jämförelsemodulen och bara sorterar efter pris så kommer det förstås att presenteras som att det billigaste är det bästa, men detta beror isåfall enbart på att du isåfall har angett att ditt behov utgår från vilket abonnemang som är billigast. Vad som egentligen är bäst för dig handlar helt om dina behov, så se till att filtrera så mycket som möjligt när du söker.

FAQ

Erbjudanden ändras hela tiden så att säga vilket som är årets bäst mobilabonnemang är en svår fråga att svara på. I slutändan handlar det om dina specifika behov så vi rekommenderar att du tar redan på vilka dina behov är och sedan använder jämförelsemodulen för att hitta de abonnemangen som bäst lever upp till dina förväntningar.

Detta är inget vi avgör utifrån egna preferenser utan allt handlar om vad du har för behov. När du använder jämförelsemodulen och filtrerar efter dina behov så kan vi säga att resultaten som vi visar dig är de bästa mobilabonnemangen för just dig och dina behov.

Om det billigaste abonnemanget lever upp till dina krav så bör du förstås ta det, men detta förutsätter att du bara behöver det mest grundläggande inom ditt abonnemang. När ett abonnemang är väldigt billigt så är det ofta det på grund av att man har skalat bort vissa tjänster.

Vilken mobiloperatör som har bäst erbjudanden i dagsläget beror helt på vad som kan klassas som bäst för just dig, och även vad för typ av kund-kategori som du faller under. Är du till exempel student så kan det visa sig att det finns ett superbra erbjudande tillgängligt för dig, medan en annan operatör kanske är den som har bäst erbjudande för seniorer.