Familjeabonnemang

  • Återställ filter

Hittade 142 resultat

Senast kontrollerat i dag 2022-09-28
Senior (+55 år)
3 GB surf
44 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 89 kr/mån 89 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
6 GB surf
47 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 95 kr/mån 95 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Tellus mobilabonnemang Senior (+55 år)
5 GB surf
47 kr/mån
Priset gäller i 1 månad, därefter 95 kr/mån 95 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Barn (-18 år)
3 GB surf
47.50 kr/mån
Priset gäller i 2 månader, därefter 95 kr/mån 95 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Senior (+55 år)
3 GB surf
47.50 kr/mån
Priset gäller i 2 månader, därefter 95 kr/mån 95 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
6 GB surf
47.50 kr/mån
Priset gäller i 2 månader, därefter 95 kr/mån 95 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Inget
2 GB surf
47.50 kr/mån
Priset gäller i 2 månader, därefter 95 kr/mån 95 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Inget
4 GB surf
49 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 99 kr/mån 99 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Barn (-18 år)
8 GB surf
49 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 99 kr/mån 99 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
8 GB surf
49 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 99 kr/mån 99 kr/mån
Fria samtal
0 bindning

Fördelar med familjeabonnemang

Dom mest uppenbara fördelarna med att samla flera abonnemang under ett familjeabonnemang är sänkta kostnader, samlade fakturor och möjligheten (i många fall) att fördela surf. 

Då ett familjeabonnemang innebär att flera användare kommer att använda samma mobiloperatör och samla sina kostnader under en faktura så innebär detta att mobiloperatören i fråga gärna ger generösa rabatter för att uppmuntra detta. Det finns dock en uppsjö av väldigt fördelaktiga erbjudanden för enskilda abonnemang så ibland tycks den största fördelen med familjeabonnemang vara just smidigheten som kommer med att samla allt under samma tak. 

För att se vad din “familj” potentiellt kommer att tjäna på en sådan sammanslagning så kan du använda dig av en jämförelsemodul som den här på sidan. Genom att titta både i jämförelsemodulen och på mobiloperatörernas egna hemsidor så kan du få en god överblick över utbudet och vad som ingår i dom olika abonnemangen.

Så fungerar ett familjeabonnemang

När man säger att man tecknar ett familjeabonnemang så innebär det att man samlar flera abonnemang under samma tak. Detta innebär främst sänkta kostnader samt fördelar såsom att man kan fördela surf efter behov och att endast en av medlemmarna behöver ta hand om fakturan för abonnemangen. 

Den som utses till att vara huvudansvarig för familjeabonnemanget tecknar avtal och väljer sedan vilka övriga användare som ska ingå i “familjen”. Denna “familjen” behöver inte nödvändigtvis vara en biologisk familj som bor under samma tak utan det kan faktiskt vara ett gäng kompisar som bestämmer sig för att teckna ett sådant abonnemang. Det grundläggande kravet är helt enkelt att alla användare använder, eller är villiga att använda, samma operatör och därmed gå ihop för att få sina mobilabonnemang billigare.

Sett till den totala kostnaden så sammanställs kostnaderna för de olika abonnemangen hos operatören till en och samma, och så betalar man en tilläggsavgift i form av en engångskostnad för varje medlem som man ansluter till familjeabonnemanget. Den totala månadskostnaden kommer sedan att reduceras som resultat av rabatterna som medlemmarna får ta del av när de samlar sina abonnemang under familjeabonnemanget. 

Att tänka på när man tecknar familjeabonnemang

En av de mest grundläggande frågorna som man bör se över är hur många medlemmar/abonnemang som ska ingå i familjeabonnemanget. Är man en familj på tre personer eller ett kompisgäng på fyra personer så tillåts detta av dom flesta operatörerna, medan det kan bli lite mer snålt med alternativ när man kommer upp i 5-8 personer. Till exempel så erbjuder Telia upp till fem abonnemang under ett familjeabonnemang, Tre erbjuder sex abonnemang under ett tak, och Telenor erbjuder upp till så många som åtta stycken. 

Precis som med vanliga mobilabonnemang så är det inom familjeabonnemang bra om man även har koll på bidningstid, täckning, och övriga tjänster som ingår. Övriga tjänster som det kan vara bra att ha koll på är till exempel vad för typ av kundtjänst som ingår, om man kan spara surf, om samtal och surf fungerar utomlands eller om det ingår fria MMS.

Om alla som kommer att ingå i abonnemanget rör sig inom samma område så blir det lätt att kolla upp täckningen för samtliga medlemmar, annars är det bra om varje medlem tittar på en täckningskarta så att abonnemanget fungerar bra där dom brukar befinna sig. En av medlemmarna kanske alltid befinner sig i Stockholm city medan en annan medlem ibland gör affärsresor upp i norr eller ut på landet där det är sämre täckning hos många operatörer.  

Det kan även vara väl värt att se över övriga abonnemangsalternativ innan man skriver upp sig på ett familjeabonnemang. I vissa fall kan man tjäna en hel del pengar på att teckna hela familjen inom ett familjeabonnemang, men i andra fall så kan det faktiskt visa sig vara billigare att teckna abonnemangen individuellt. Detta beror bland annat på vilken typ av användare som ingår i “familjen” – Är det flera barn? Är någon senior? Student? Inom samtliga av dessa kategorier så har dom flesta mobiloperatörerna erbjudanden som är väldigt fördelaktiga och som ofta kan trumfa fördelarna med ett familjeabonnemang.

Vem får teckna familjeabonnemang?

Vem som helst som har god kredit/saknar betalningsanmärkningar och är över 18 år kan teckna ett familjeabonnemang. Ett ytterligare krav är att man även måste vara folkbokförd i Sverige då rabatterna för familjeabonnemang är specifika för svenska medborgare. Utöver dessa grundläggande kraven är det fritt fram att teckna ett familjeabonnemang och det enda som krävs är att samtliga användare i “familjen” har samma mobiloperatör, eller är villiga att skriva över sig på denna operatören som erbjuder abonnemanget. 

Hitta bästa familjeabonnemanget – så här gör du

Det absolut bästa sättet att hitta det mest prisvärda familjeabonnemanget på är att i lugn och ro sätta sig vid datorn och kolla igenom utbudet online. Med hjälp av jämförelsemoduler som den vi har här på sidan så kan du enkelt se vilka mobiloperatörer som erbjuder familjeabonnemang och sedan klickar du dig enkelt in på respektive operatörs hemsida för att läsa det finstilta. 

Utöver att ta reda på vilka operatörer som erbjuder familjeabonnemang så kan du även enkelt jämföra de abonnemang som kommer att ingå i familjeabonnemanget. Genom att jämföra allmänna abonnemang så kan du se vilka operatörer som erbjuder tjänster så som telefonsupport, fria MMS eller samtal utomlands. 

När du har fått bra koll på vilka operatörer som erbjuder bra och prisvärda abonnemang så är det sedan dags att göra det slutgiltiga valet gällande familjeabonnemanget. Erbjudandena är många så vissa operatörer kan vara i dyraste laget men blir billigare tack vare ett familjeabonnemang, medan andra operatörers mobilabonnemang ger mer värde fristående.

Delar man surf i ett familjeabonnemang?

Detta stämmer delvis. De flesta mobiloperatörerna som erbjuder familjeabonnemang erbjuder även att man kan fördela surfen, medan Tele2 till exempel ger alla användare samma surfmängd oavsett hur mycket surf dom olika medlemmarna spenderar. Att fördela surfen över användarna som ingår i ett familjeabonnemang kan vara en av dom stora fördelarna som ett familjeabonnemang erbjuder, men detta förutsätter att samtliga användare inte är lika flitiga surfare med samma behov. 

När man får möjligheten att fördela surfen som rabatterat ingår i ett familjeabonnemang kan man optimera kostnaderna på sätt som inte är möjliga inom andra abonnemangsformer. 

Om man gör en liten analys av de olika familjemedlemmarnas aktiviteter online så kan man ofta se att en strategisk fördelning av surfen kan vara en ganska god och ekonomiskt fördelaktig idé. Familjeabonnemangets upplägg kommer att vara perfekt för att fördela surfen, och därmed kostnaderna, så att ingen familjemedlem sitter på mer surf än den behöver.

Låt oss säga att pappan i en familj surfar väldigt mycket under arbetstid då han ofta scrollar genom händelseflödet på Facebook och LinkedIn, sonen lyssnar mycket på musik genom YouTube och tittar i Instagramflödet, dottern streamar främst musik på Spotify och mamman surfar knappt något alls utöver att söka lite på Google ibland. 

I ovanstående fall så kommer sonen troligtvis att behöva som mest surf då videos på YouTube liksom alla bilder och videos på Instagram innebär många gigabytes att “ladda ned” för att kunna streama dessa. Pappan kommer även han att behöva ganska många gigabyte då surfande på Facebook och LinkedIn innebär mycket videos och information att dra ned till mobilen. Dottern kommer däremot inte behöva så många gigabyte surf då musik i formatet som Spotify erbjuder inte innebära några jättestora mängder datatrafik, och mamman kommer bara behöva någon enstaka gigabyte för sin begränsade aktivitet på internet.

Mobiloperatörer som erbjuder familjeabonnemang

Bland operatörerna som erbjuder familjeabonnemang så hittar du både stora operatörer såsom Telenor, Tre, Tele2 och Telia, samt mindre operatörer såsom Hallon och Vimla. Mobiloperatörer som däremot inte erbjuder familjeabonnemang är till exempel Comviq och Halebop.

Erbjuder operatörerna rabatter om man använder deras övriga tjänster?

Detta stämmer i vissa fall. Några av mobiloperatörerna såsom Telia och Telenor erbjuder även bredband för hemmet, och för att uppmuntra kunder att teckna flera tjänster hos dom så erbjuder dessa operatörerna olika rabatter på familjeabonnemang under förutsättningen att du har tecknat bredband hos dom. Telia ställer även kravet på att du ska vara under 28 år gammal, en åldersgräns som även innebär en ungdomsrabatt för den huvudansvarige, medan Telenor endast kräver att du har bredband från dom.

Familjeabonnemang utan bindningstid

Liksom med övriga mobilabonnemang så är bindningstider idag något ovanligt ifall det inte är så att du vill köpa en mobil till ditt abonnemang och på så vis köpa den på avbetalning. Om det är så att du vill köpa en mobil samtidigt så binder du som oftast upp dig under 12 eller 24 månader. 

Du har alltid möjligheten av betala av hela klumpsumman direkt, till exempel om du har bestämt dig för att du vill byta operatör omgående, eller om du helt enkelt hittade ett schysst erbjudande på mobilen genom att skriva upp dig på abonnemang men du vill betala av den direkt.

FAQ

Familjeabonnemang är ett upplägg som passar väldigt bra för just familjer och ibland även nära vänner eller andra grupper som har bra kontakt med varandra. En faktura, fördelning av surf och allra främst lägre kostnader är fördelarna som sticker ut med familjeabonnemang.

Kraven som ställs på den som tecknar ett familjeabonnemang, det vill säga den huvudansvarige, är att denne ska vara utan några betalningsanmärkningar, ha fyllt 18 och vara bosatt i Sverige.

Det finns andra alternativ för dig som behöver ett mobilabonnemang och har en betalningsanmärkning.

Flera av dom stora operatörerna erbjuder familjeabonnemang: Telenor, Tele2, Tre och Telia. Även Vimla och Hallon är populära mobiloperatörer som har familjeabonnemang som alternativ. Bland mobiloperatörerna som inte erbjuder familjeabonnemang hittar du Halebop och Comviq.

Huvudanvändaren (den som tecknar familjeabonnemanget i sitt namn) står för att fördela surfen mellan övriga användare som denne har tillskrivit som medlemmar av “familjen”.

Ja, flera operatörer erbjuder möjligheten att köpa till en mobil på avbetalning när du tecknar ett familjeabonnemang, till exempel Tre och Telenor. Månadskostnaden för mobilen läggs helt enkelt till på fakturan som den huvudansvarige för familjeabonnemanget betalar.