Comviq
mobilabonnemang

Vad är bäst med Comviq?

 • Täckning för 99,9% av Sveriges befolkning via Tele2 & Telenor
 • Riktigt bra priser på mobil med abonnemang
 • Spara oanvänd mobilsurf
 • Funnits sedan år 1981

Äldsta lågprisoperatören med riktigt bra priser

Comviq är den äldsta lågprisoperatören. De bildades redan år 1981 och var då först ut med att spräcka monopolet på telekommarknaden där Telia (f.d. televerket) var ensamma aktörer. 1997 slog Comviq ihop med Tele2 och samma år lanserades första kontantkortet som gick under varumärket Comviq. De som minns tidigt 00-tal minns den välkända prisplanen Comviq kompis som tog marknaden med storm. Där man kunde ringa sina vänner som hade Comviq helt kostnadsfritt. Fördelningen såg ut som så att Comviq hade kontantkort och Tele2 hade abonnemangen.

vIdag är Comviq en av Sveriges största och snabbast växande mobiloperatör och kan erbjuda så pass låga priser för att de valt att spara in på dyra omkostnader som fysiska butiker och istället satsa på en stark digital närvaro. Alla av Comviq’s abonnemang tecknas via nätet eller på telefon. 

Comviq’s abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  5 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-07-17
  3 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  105 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12105 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 11260 kr
  6 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  145 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12145 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 11740 kr
  20 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  195 kr/mån

  225 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12195 kr/mån
  Totalpris år 12340 kr
  40 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  225 kr/mån

  295 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12225 kr/mån
  Totalpris år 12700 kr
  100 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  295 kr/mån

  395 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12295 kr/mån
  Totalpris år 13540 kr

  Olika abonnemang hos Comviq

  Comviq är en fullsortiments-operatör när det kommer till att erbjuda ett brett utbud av olika typer av tjänster inom telekom och abonnemang. De erbjuder mobilabonnemang, kontantkort och numera även bredband via fiber. De har mycket fina rabatter för dig som Senior (55+), Barn (-18) eller student. 

  Det som gör att Comviq sticker ut ur mängden är att de är kända för att erbjuda riktigt svårslagna priser på ny mobil med abonnemang. De erbjuder de allra senaste modellerna på marknaden ifrån bl.a. iPhone och Samsung. 

  När det kommer till mobiltäckning så har Comviq ett riktigt stabilt nät med surf upp till 80 mbit/s i 4G-nätet. De har gått ihop och delar nätet med Tele2 och Telenor, beroende på om du använder 2G (GSM), 3G eller 4G-nätet. Såväl Tele2 som Telenor har ofta prisats för sitt mycket bra och driftsäkra mobilnät, vilket även betyder att samma sak gäller för Comviq som verkar i deras nät. 

  Comviq har inga bindningstider på några av sina abonnemang. Enda gången du kan få något som kan uppfattas som bindning är ifall du köper ett abonnemang med en telefon, där du få får en delbetalning på hårdvaran som du köper på 24 månader för att slippa betala för hela mobilen direkt när du tar abonnemanget. 

  Fördelar med Comviq

  • Täckning för 99,9% av Sveriges befolkning via Tele2 & Telenor
  • Riktigt bra priser på mobil med abonnemang
  • Spara oanvänd mobilsurf
  • Funnits sedan år 1981
  • Inga bindningstider

  Nackdelar med Comviq

  • Har inte fysiska butiker
  • Erbjuder inte företagsabonnemang

  Ingen bindningstid eller uppsägningstid hos Comviq

  Precis som de allra flesta mobiloperatörerna så erbjuder Comviq idag abonnemang helt utan bindningstid. Något som dock ofta skiljer operatörerna mellan är ifall de har uppsägningstid eller inte. Här har Comviq gjort valet att inte ha någon uppsägningstid alls på sina abonnemang. Du betalar endast för innevarande period som du har betalat i förskott på din senaste faktura.

  Exempel: Du betalar 1 december för perioden 1 dec – sista dec. Säger du då upp abonnemanget 15e dec så har du kvar abonnemanget till sista dec. 

  Du kan alltså under tiden du är kund hos Comviq gå upp och ner precis som du vill mellan abonnemangsformerna, vilket är något som man kan tycka är skönt ifall det är så att man förbrukar mer eller mindre surf under vissa perioder på året. Den tiden som du surfar mer kan du enkelt höja upp abonnemanget, för att sedan sänka det under den period som du surfar mindre. 

  Hos Comviq kan du alltså känna dig fri. Comviq tror på att nöjda kunder stannar kvar som kunder ändå, även om de inte är tvingade till det genom en lång bindningstid. 

  Bredband hos Comviq

  Comviq erbjöd tidigare mobilt bredband men har helt gått ifrån det och erbjuder numera enbart bredband via Fiber. De har istället valt att flytta det till huvudbolaget, Tele2. Som numera tar hand om all försäljning av mobila bredband. Så om det är ett mobilt bredband som du är på jakt efter och vill h samma goda täckning som hos Comviq så är det Tele2 som du ska vända dig till.

  Comviq erbjuder istället bredband via fiber. För dig som är kund med ditt mobilabonnemang hos Comviq så får du mycket fina rabatter. Du kan enkelt på deras hemsida se ifall du kan skaffa bredband via fiber från Comviq.

  Med bredband via fiber så kan du surfa helt obegränsat, det enda som du betalar för är vilken hastighet som du vill ha på ditt bredband. Comviq har just nu tre olika hastigheter som vi listar nedan.

  • 100 mbit/s: 295 kr/mån
  • 250 mbit/s: 345 kr/mån
  • 500 mbit/s: 445 kr/mån

  Du kan även direkt via Comviq beställa en router om du önskar dela internet i ditt hem och ansluta dina enheter trådlöst till bredbandet.

  Bra mobiltäckning med Comviq

  Comviq är ett dotterbolag och helägt av storoperatören Tele2. Comviq använder sig av förklarliga skäl därmed av Tele2’s master. Utöver det så använder de även sig av Telenor’s mobilmaster. Det hela beror på på vilket nät som du ansluter till. Det finns totalt 2G (GSM), 3G och 4G. Nyligen har även 5G lanserat men som enbart finns i de större städerna i Sverige och inte erbjuds av Comviq ännu.

  Både Telenor och Tele2 har många gånger prisats för sin goda täckning och höga kvalité på nät och sina mobilmaster. Vilket är toppen för dig som vill bli kund hos Comviq. Dock kan det finns så kallade ”blind spots” i vissa delar av norra Sverige. För dig som bor i mellersta delarna eller söder om Sundsvall som vi brukar ange det så kommer inte mobiltäckning att vara ett problem för dig om du blir kund hos Comviq.

  Med Telenor’s och Tele2’s nät så täcker masterna upp för hela 99,9% av Sveriges befolkning. Vi vill dock givetvis att du som besökare ska vara 100% säker innan du byter att du har mobiltäckning. Du kan då enkelt använda dig av Comviqs täckningskarta för att säkerställa adressen/adresser som du brukar befinna dig på för att se så att det finns mobiltäckning där innan du beställer ett nytt abonnemang från Comviq. 

  Fördelningen ser ut som följande när det kommer till de olika master och vilket nät som används.

  4G-nätet

  Samma nät som Telenor och Tele2, surfhastighet på upp till 80 mbit/s, perfekt för dig som streamar mycket film och vill att det ska flyta på bra. Täcker upp 99,9% av Sveriges befolkning.

  3G-nätet

  Samma nät som Tele2 med en maxhastighet på 22 mbit/s i mobilsurf. Det mest använda mobilnätet, fungerar fint att surfa, skicka rörliga bilder osv. Täcker upp 99,6% av Sveriges befolkning.

  2G-nätet

  Samma nät som Tele2 och Telenor. Näten/masterna har nyligen slagits ihop och täcker nu upp hela 99,9% av Sveriges befolkning. Nätet används främst för telefonsamtal. Men i takt med att utbyggnaden av nätet och masterna gjorts så att det går betydligt snabbare att surfa i nätet än det gjorde förr när 2G-nätet var det enda som fanns att nyttja.

  Mobil med abonnemang

  Comviq är en av få virtuella operatörer som har riktigt schyssta delar när det gäller mobilabonnemang med ny mobil. Comviq har genom åren utmärkt sig för att vara en av de billigaste aktörerna på marknaden när det kommer till att få ett så bra erbjudande som möjligt med med mycket surf och lågt pris på mobilen. 

  Comviq erbjuder också i förhållande till sina konkurrenter inom lågprissegmentet de allra senaste modellerna på marknaden. Övriga virtuella operatörer som konkurrerar i lågprissegmentet har sällan de senaste modellerna på mobiler som kommer ut på marknaden. 

  De säljer de mest populära varumärkena och erbjuder i dagsläget mobiler ifrån Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei och Sony. Här kan alltså både du som apple-fantast och android-fanatiker handla en ny mobil tillsammans med ett prisvärt abonnemang.

  Använd abonnemanget i hela EU/EES

  Nya EU-direktiv klubbades sommaren 2017 som bidrog till att länder som ingår i EU & EES ska ha enklare att kommunicera och ringa mellan varandra inom länderna. Det ska vara smidigt för folk som är på resande fot att kunna ringa hem till sitt hemland till samma kostnad som hemma. 

  I praktiken så betyder det att du kan befinna dig i vilken land som helst inom EU och EES-länderna och ringa och smsa precis som hemma i Sverige inom det landet, till andra länder som ingår i samarbetet och även hem till Sverige. När det kommer till mobilsurfen så är den till viss del begränsad utifrån vilken abonnemangsform du har. Den varierar mellan 5 GB – 15 GB surf/mån beroende på vilket abonnemang du har. 

  Dock vill vi höja en varningens finger för ett missförstånd som ofta uppstår, vilket är att man kan ringa fritt, smsa fritt från Sverige till dessa länder. Vilket är helt fel. Här är det istället utlandspriser som gäller. Dock har Comviq väldigt bra utlandspriser i jämförelse med många andra mobiloperatörer på marknaden. 

  Länder som ingår i EU / EES:

  Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

  Spara oanvänd surf till nästa månad

  Hos Comviq kan du spara oanvänd mobilsurf. Något som vi tycker är väldigt bra då många surfar mer eller mindre under vissa perioder på året. T.ex. på sommarsemestern så brukar surfandet av naturliga skäl öka, för att sedan minska under hösten när det är arbete om oftast står på schemat och WiFi är något som ofta finns tillgängligt i alt större utsträckning.

  En sak som är väldigt positivt hos Comviq är också att det inte finns någon tidsbegränsning på hur länge oanvänd surf går att spara. Du kan spara lika mycket surf som ditt abonnemang har i surfmängd per månad. Har du alltså 40 GB surf/mån så är det 40 GB surf totalt som går att spara ihop så att du har en pott på totalt 80 GB surf. 

  Mobilabonnemang för
  seniorer, studenter och barn från Comviq

  Comviq har likt övriga operatörer rabatterade priser som erbjuds mot segmentet studenter, dig under 18 år och seniorer (55+). Här har de gjort en bra kombination att rabattera priser ihop med annan surfmängd. 

  Comviq har med sina redan lågt pressade priser lyckats pressa priserna ytterligare. Dock har de svårt att mäta sig med t.ex. mobiloperatören Hallon när det kommer till mobilabonnemang mot dessa segment. Dock har de väldigt bra priser på abonnemang med nya telefoner. 

  Kundtjänst hos Comviq

  Comviq slår många andra av de virtuella operatörerna på händerna när det kommer till att erbjuda många olika typer av kontaktvägar. Ett vanligt fenomen är att det inte erbjuds någon telefonsupport. Detta gäller t.ex. Hallon och Vimla som är två andra operatörer i samma lågprissegment. Comviq erbjuder support och hjälp via telefon, chatt, mail och Frågor- & svarssida. De har även en robot som hjälper till med svar på flera av de allra vanligaste frågorna. 

  Öppettiderna på kundtjänsten är också något som brukar vara starkt begränsade, så är inte fallet hos Comviq. Öppettiderna är mycket generösa och folk verkar i allmänhet nöjda med Comviqs kundtjänst. 

  Vårt omdöme av Comviq

  4.2

  Comviq är en stabil aktör som var den första mobiloperatör att bryta monopolet som Telia hade när de var den enda mobiloperatören i Sverige. De har en gedigen bakgrund med driftsäkert mobilnät där det är Tele2 och Telenors mobilnät som används. De har med andra ord mycket god täckning. De är helt klart en av de allra bästa virtuella mobiloperatörerna när det kommer till kundtjänst, de har många olika vägar att gå och framför allt telefonsupport, vilket är unikt när det kommer till virtuella mobiloperatörer. Comviq har även riktigt bra priser och erbjudanden och framför allt oerhört bra priser när det kommer till att köpa en ny mobil med abonnemang. 

  Vill du vara säker på att bli nöjd så är Comviq absolut en operatör att vända dig till. 

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  Hallon-logo
  chilimobil-logo

  Läs mer hos Comviq!