Fello mobilabonnemang

Vad är bäst med Fello?

 • Täckning i hela landet via Telias nät
 • Abonnemang för studenter, seniorer och barn (18-)
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Lågprisalternativ till Telia

Fello: ett lågprisalternativ till Telia

Fello är en svensk mobiloperatör som helt drivs på Telias nät och som sedan 2020 är en del av Telia Sverige AB. Idén till Fello startade efter en av grundarna blev lurad av en av Sverige större operatörer och i ett försök att bidra till en transparent och ärlig mobilbransch.

Denna lågprisoperatör har fantastiska mobilabonnemang för de allra flesta men vänder sig särskilt till studenter, seniorer och barnfamiljer. Framför allt är Fello mobilabonnemang för de som värnar om sunt förnuft och bra villkor. Enligt egen utsago vill Fello att du stannar för att du vill, inte för att du måste.

Fello abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  4 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-06-14
  3 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  53 kr/mån

  105 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  5GNej
  Jämförelsepris
  Mån 1-553 kr/mån
  Mån 6-12105 kr/mån
  Totalpris år 11000 kr
  8 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  83 kr/mån

  165 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-583 kr/mån
  Mån 6-12165 kr/mån
  Totalpris år 11570 kr
  16 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  108 kr/mån

  215 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-5108 kr/mån
  Mån 6-12215 kr/mån
  Totalpris år 12045 kr
  24 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  138 kr/mån

  275 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-5138 kr/mån
  Mån 6-12275 kr/mån
  Totalpris år 12615 kr

  Olika abonnemang hos Fello

  Fello har som sagt valt att fokusera på särskilda mobilabonnemang för studenter, seniorer och barnfamiljer. Det innebär att du enkelt kan hitta ett abonnemang som utformats efter dina förutsättningar och behov.

  – Fello student

  Är du student kan du få ett utmärkt Fello mobilabonnemang med fördelar som passar ditt studentliv. Bland annat kan du snacka så mycket du vill, har möjlighet att välja mängden surf du behöver och givetvis får du spara den surf som är över i slutet på månaden. En unik förmåner med Fello är att de också låter studenter pausa sitt abonnemang i upp till ett år vilket är perfekt om du ska på utbytestermin. I likhet med alla Fello mobilabonnemang har studenter ingen bindningstid.

  – Fello senior

  Fello senior är de abonnemang som vänder sig till 55+ och pensionärer. Den främsta fördelen med abonnemangen är att du kan få personlig service precis när du vill. Har du frågor eller funderingar kan du kontakta Fello kundtjänst per telefon 0770-33 22 22, via e-post hello@fello.se eller via chatten på hemsidan och Mina sidor. Abonnemangen är fastpris vilket innebär att du kan ringa och smsa utan begränsning. Du väljer själv den mängd surf du behöver.

  – Fello barn

  Fello har även mobilabonnemang för de som är yngre än 18. De kan inte själva ansöka om ett abonnemang utan det är målsman som ansöker och står på abonnemanget, därmed är det också målsman som är betalningsskyldig. Faktum är att barnets namn inte kommer finnas med i några register över huvudtaget. Dessutom kan du som förälder ha full kontroll över mängden samtal, sms och surf samt spärra extra betalningar på påfyllning av surf, om så behövs.

  Fördelar med Fello

  • Dotterbolag till Telia innebär tillgång till Sveriges bästa mobilnät
  • Lågprisoperatör med specialanpassade abonnemang för studenter, barn och seniorer
  • Aldrig bindningstid oavsett vilket abonnemang du väljer (stanna för att du vill, inte måste)
  • Fri surf och användning i hela EU/ESS

  Nackdelar med Fello

  • Kundtjänsten är endast öppen kontorstider (helgfri vardag 08.00-17.00)
  • Erbjuder inte företagsabonnemang
  • Har begränsad mängd surf för vissa av abonnemangen

  Fello bindningstid eller uppsägningstid

  En av de saker vi uppskatta allra mest med Fello är att det är ärliga och transparenta. Deras mål är inte att lura till sig kunder utan är fast bestämda i att det är upp till dig om du vill vara kvar eller inte.

  Därför kommer alla Fello-abonnemang utan både bindningstid och uppsägningstid. Således kan du starta och avsluta ditt abonnemang precis när du vill, oavsett anledning. Ur konsumentens perspektiv innebär detta total valfrihet utan begränsningar eller undantag.

  Fello Mina sidor

  På Fello Mina sidor kan du som är abonnent logga in och få uppsikt över ditt konto, ditt saldo och dina inställningar. Härifrån kan du även komma i kontakt med Fello kundtjänst, utföra ärenden samt pausa eller avbryta ditt abonnemang precis när du vill.

  Fello app

  Vi får en hel del frågor om huruvida det finns en Fello app eller inte, och det finns det inte. Fello har alltså ingen app som du kan ladda ner och logga in på, till skillnad från exempelvis Telenor. Det spelar dock ingen större roll då du kan logga in på Mina sidor från vilken enhet som helst, dvs. mobilen, surfplattan eller din dator.

  Bjud in en vän

  Fello erbjuder möjligheten för alla sina kunder att få rabatt på sin abonnemangskostnad. Genom att bjuda in en vän via din personliga länk får både du och den inbjudna vännen rabatt på era kostnader. Det är viktigt att ni följer Fellos instruktioner för att lösa in rabatten och att den vän du bjuder in är en ny kund som inte haft Fello tidigare.

  Sparad surf

  Oavsett vilket abonnemang från Fello som du väljer kan du alltid spara din oanvända surf från en månad till nästa. Det tycker Fello är en självklarhet och likaså vi då man inte alltid har behov för hela sin surf och i de allra flest fall blir av med den mängd man inte använder.

  Fello rabattkoder & erbjudande

  Som tidigare nämnt är Fello en lågprisoperatör på den svenska marknaden. Och som om deras normalt låga priser inte var nog erbjuder de även olika rabatter och erbjudanden som du kan spara mycket på varje månad.

  1. Välkomsterbjudanden

  Denna operatör har en rad olika välkomsterbjudanden som byts ut då och då och som framför allt varierar beroende på vilket abonnemang du väljer att teckna. I skrivande stund fanns det två olika välkomsterbjudanden:

  – Erbjudande 1: halva priset i 2 månader, 50GB extra surf. behåll ditt nummer och spara upp till 25GB surf

  – Erbjudande 2: halva priset i 4 månader, behåll ditt nummer och spara upp till 25GB surf

  1. Bjud in en vän

  Det finns som sagt också ett Bjud-in-en-vän-program där både du och den nytecknande vän du bjuder i får en generös rabatt på er månadskostnad.

  Fello kundtjänst

  I samband med att denna recension skapades så kontaktade vi även Fellos kundtjänst vid ett par tillfällen. Dels för att få svar på frågor vi hade men också för att utvärdera kvaliteten på tjänsten som erbjöds. Och vi är mycket nöjda med den behandling vi fick och det professionella men hjälpsamma bemötande vi upplevde.

  Det går att kontakta Fello via telefon, e-post och chatt via hemsidan. Loggar du in på Mina sidor först kan du få ännu bättre och snabbare support via chatten. Tecknar du ett seniorabonnemang med Fello får du dessutom tillgång till ännu bättre och mer personlig kundtjänst.

  Det enda negativa med Fello kundtjänst är öppettiderna. Man kan nämligen endast kontakta företaget mellan 08.00 och 17.00 på helgfira vardagar. Skulle ett problem uppstå under helgen får man därför vänta tills de öppnar igen på måndag morgon. Vi anser att man i dagens teknologiskt drivna värld alltid bör erbjuda sina kunder kundtjänst dygnet runt, framför allt om man erbjuder telefoni.

  Ringa och smsa inom EU som i Sverige

  Precis som med alla de bästa mobilabonnemangen i Sverige kan du använda ditt Fello i hela EU/ESS-regionen utan extra kostnad. Denna tjänst täcker såväl samtal och sms som alla din surf. Därför behöver du aldrig undra över om du kan eller inte kan använda telefonen när du är ute och reser i Europa.

  Länder som ingår i EU / EES:

  Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike

  Vårt omdöme av Fello

  4.5

  I det stora hela är Fello en riktigt trevlig, omtänksam och billig mobiloperatör som riktat in sig på studenter, barn och seniorer. Och föga förvånande är deras erbjudande bäst för just dessa målgrupper.

  Eftersom Fello är ett dotterbolag till Telia och erbjuder sina tjänster på Telias nät kan man kalla Fello för ett lågprisalternativ till Telias vanliga mobilabonnemang. Tänk bara på att tjänster och funktioner är något begränsade jämför med Telia, exempelvis är kundtjänsten inte öppen lika ofta.

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  Hallon-logo
  comviq-logo

  Läs mer hos Fello