Tellus mobilabonnemang

Vad är bäst med Tellus?

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Abonnemang för alla, inklusive seniorer och hela familjen
 • Bra rabatter och möjlighet att spara pengar på att värva vänner

Tellus billiga abonnemang utan att låsa dig

Tellus är en billig mobiloperatör med mobilabonnemang som passar alla; dels vanliga privata abonnemang men även abonnemang för familjer och seniorer. Operatören är uppkopplad på Tele2s nät – ett nät som täcker 99,9% av Sveriges befolkning och som också är på väg att bli Sveriges första riktiga 5G-nätverk.

Förutom bra priser och ett utbud tjänster för alla behov och förutsättningar har Tellus en av de bästa kundtjänsterna i branschen. Dessutom slår företaget ett slag för miljön för varje abonnemang som tecknas genom att bland annat plantera träd.

Tellus abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  4 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-06-15
  5 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  145 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GNej
  Jämförelsepris
  Mån 1-12145 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 11740 kr
  15 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  195 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GNej
  Jämförelsepris
  Mån 1-12195 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 12340 kr
  30 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  245 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GNej
  Jämförelsepris
  Mån 1-12245 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 12940 kr
  100 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  345 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GNej
  Jämförelsepris
  Mån 1-12345 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14140 kr

  Billiga abonnemang för alla – utan bindningstid

  Tellus stora fokus är att erbjuda prisvärda mobilabonnemang för dina unika förutsättningar. Med ett tiotal olika abonnemang att välja mellan i olika prisklasser och med olika utbud finns det garanterat ett Tellus mobilabonnemang som passar dig.

  Grundutbudet består av fyra olika abonnemang som alla har fria SMS och samtal, och mellan 5 och 100 GB surf per månad. All oanvänd surf kan du spara i upp till 90 dagar och därmed gör det inte så mycket om du betalar för lite extra surf.

  Är du äldre än 55 år kan du dessutom välja ännu billigare abonnemang från Tellus 55+. Även här hittar du fyra olika abonnemang med olika förmåner. Och behöver du mobilabonnemang till hela familjen kan du skräddarsy din egen lösning och samla alla familjemedlemmar på samma månadsfaktura. 

  Naturligtvis kan du alltid flytta med ditt telefonnummer till Tellus!

  Fördelar med Tellus

  • Stort utbud mobilabonnemang utan bindningstid
  • En verksamhet som genomsyras av miljötänk
  • Spara oanvänd surf i upp till 90 dagar
  • Bjud in en vän och spara pengar

  Nackdelar med Tellus

  • Ganska okänd och inte så väletablerad operatör
  • Inte optimalt för företagskunder då abonnemangen är privata

  Tellus familje- och seniorabonnemang

  Som sagt har Tellus tagit fram särskilda abonnemangslösningar för familjer och seniorer (55+). Dessa abonnemang hittar du i listan med Tellus-abonnemang längre upp på sidan, men du kan även läsa mer om dem nedan.

  Abonnemang för seniorer (55+)

  Tellus seniorabonnemang är precis som de “vanliga” abonnemangen fast billigare. Detta eftersom seniorer tenderar att spendera mindre surf och även skicka färre SMS varje månad. Givetvis får man även rabatten för att man förtjänar det efter ett långt och härligt liv!

  Exempel:

  • Tellus 55+ 5 GB – 95 kr/mån
  • Tellus 55+ 15 GB – 145 kr/mån
  • Tellus 55+ 30 GB – 195 kr/mån
  • Tellus 55+ 100 GB – 295 kr/mån

  Observera! Du får halva priset på kostnaden under första månaden!

  Mini-abonnemang

  Något som gör Tellus unika i branschen är att de har två unika “mini-abonnemang” för dig som surfar och ringer lite varje månad. Tänk bara på att dessa två abonnemang är ganska begränsande för de allra flesta.

  • Tellus Mini 2 GB – 85 kr/mån – få 200 samtalsminuter, 100 SMS och 50 MMS
  • Tellus Rörligt 1 GB – 45 kr/mån – 59 öre per minut för samtal, uppkoppling och SMS

  Abonnemang till familjen

  Till skillnad från de “vanliga” abonnemangen och seniorabonnemangen som är fasta erbjudanden, är Tellus familjeabonnemang skräddarsydda. Du lägger helt enkelt till antalet familjemedlemmar du vill koppla till abonnemanget samt mängden surf ni vill ha. Därefter får du ett prisförslag från Tellus baserat på dina förutsättningar.

  Exempel:

  • Familjeabonnemang för 4 personer + 100 GB surf = 1230 kr/mån (308 kr/person)
  • Familjeabonnemang för 5 personer + 30 GB surf = 830 kr/mån (208 kr/person)
  • Familjeabonnemang för 3 personer + 15 GB surf = 485 kr/mån (162 kr/person)

  Observera! Ni kommer inte dela data (surf) inom familjen utan varje familjemedlem får samma mängd surf. Väljer du exempelvis ett abonnemang med 100 GB surf så får alla familjemedlemmar tillgång till 100 GB i månaden.

  Tellus sätter miljön först

  I enlighet med sitt varumärkesnamn – Tellus – som är det latinska ordet för planeten jorden arbetar man mycket för miljön. För varje nytt abonnemang som tecknas gör Tellus en gärning för planeten utan extra kostnad för dig. I skrivande stund planterade företaget nya träd för varje abonnemang men man har även samarbetat med Håll Sverige Rent, Vi-Skogen och många andra.

  Med andra ord kan du teckna ett Tellus-abonnemang och samtidigt slå ett slag för den planet som vi alla delar. En win-win helt enkelt, utan att du aktivt behöver ta en ståndpunkt.

  4G och WiFi-samtal ingår i alla abonnemang

  Med alla Tellus-abonnemangen ingår så kallade 4G- och WiFi-samtal. Det är en funktion som låter dig ringa över internet utan att uppkopplingen bryts när du byter från 4G till WiFi eller vice versa.

  Det är en smidig tjänst som många har stor användning för och som gör det ännu mer pålitligt att ringa till nära, kära, kunder och alla andra du kan tänkas behöva kontakta.

  Rabatt & erbjudanden från Tellus

  Tellus är billiga i grunden och med flertalet rabatter och erbjudanden blir Tellus ännu billigare. Just nu får alla nya kunder 50% rabatt på den första månaden. Erbjudandet gäller för alla abonnemang men endast för nya kunder. Du kan alltså inte stänga ner ditt konto, öppna ett nytt och hoppas ta del av rabatten.

  Bjud in en vän

  Är du nöjd med Tellus tjänster och ditt abonnemang så kan du spara en hel del på din månadskostnad genom att bjuda in dina nära och känner.

  För att en värvning ska godkännas krävs det att den du bjuder in är en ny kund, att abonnemanget registreras och att den nya kunden inte ångrar sig. Du måste och dela din unika värvningskod med den du bjuder in och det är viktigt att personen anger den koden vid registreringen.

  Hur mycket du får för varje värvning beror på hur många du har värvat tidigare. Beloppet stiger nämligen för varje unik värvning du gör.

  Använda Tellus mobilabonnemang utomlands

  Behovet för att hålla kontakten med personer utomlands är idag större än någonsin och därför förvänta sig de flesta konsumenter att det ska vara både smidigt och billigt (helst gratis) att använda telefonen utomlands.

  Eftersom Tellus använder sig av Tele2s nät så gäller samma regler för användning utomlands. Det innebär att du kan använda ditt mobilabonnemang – samtal, SMS, MMS & surf – inom Sverige och EU/EES utan extra kostnad.

  Ska du ringa till eller använda din mobil utanför EES så räknas det som internationell användning och därmed tillkommer extra kostnader. Hur mycket de olika tjänsterna kostar beror på i vilket land du befinner dig i.

  Länder som ingår i EES:

  Belgien, Bulgarien, Cypern (exkl. norra Cypern), Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Island, Irland, Italien, Kanarieöarna, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

  OBS! Storbritannien ingår inte längre i EES!

  Tellus kundtjänst

  Efter en noggrann granskning av Tellus och deras tjänster har vi kommit fram till att den av de främsta fördelarna med ett Tellus mobilabonnemang är kundtjänsten. Förutom att den service man får är enastående och snabb, har man flera olika kontaktmetoder att välja mellan.

  Kundtjänsten har öppet vardagar mellan 09.00 och 17.00. Behöver du kontakta Tellus utanför öppettiderna är det bäst att skicka ett mejl till kundtjänsten så får du svar så fort de hinner. Dessutom finns det en omfattande FAQ med de vanligaste frågorna och svaren där man oftast kan hitta svar på enklare frågor.

  Vårt omdöme av Tellus

  3.5

  Vi tycker att Tellus är en av de bästa nystartade mobiloperatörerna på marknaden just nu. Är du på jakt efter billiga mobilabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid så bör du överväga ett Tellus-abonnemang.

  Samtidigt har Tellus en rad konkurrenter med liknande abonnemang och priser. Därför uppmanar vi dig till att använda verktygen på denna sajt till att jämföra de olika abonnemangen och på så sätt hitta den lösning som passar dig bäst.

  Har du frågor angående Tellus eller mobilabonnemang i Sverige? Tveka inte att kontakta oss!

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  Hallon-logo
  comviq-logo

  Läs mer hos Tellus