Telness företagsabonnemang

Vad är bäst med Telness?

 • Företagsbonnemang och telefonväxel under samma tak
 • Flexibla tjänster utan bindningstid
 • 100% på Telias omfattande mobilnät

Telness AB – ledande inom företagstelefoni

Telness är en av Sveriges ledande operatörer inom företagstelefoni. De erbjuder idag heltäckande lösningar för all form av B2B-telefoni, däribland fast telefoni, växeltjänst och givetvis även mobilabonnemang.

Företaget använder sig av Telias nät vilket garanterar utmärkt uppkoppling och täckning i hela landet. Givetvis innebär det också fullständig uppkoppling och full funktionalitet på 2G, 3G, 4G och i framtiden även 5G-nätet. Dessutom har Telness en av de bästa kundtjänsterna i industrin där du som betalande kund kan få hjälp inom 1 minut.

Vill du lära dig mer om Telness och hur de kan hjälpa dig med telefoni inom företaget så hittar du all information i följande recension av Telness mobilabonnemang.

Telness abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  4 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-04-24
  3 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  229 kr/mån

  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12229 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 12748 kr
  20 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  299 kr/mån

  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12299 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 13588 kr
  60 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  399 kr/mån

  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12399 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14788 kr
  100 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  449 kr/mån

  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12449 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 15388 kr

  Smidiga telefonilösningar för företagare och entreprenörer

  Som du ser i listan ovan har Telness flera olika mobilabonnemang beroende på dina förutsättningar och behov. I grunden är abonnemangen likadana och det är bara mängden surf som är den enda skillnaden.

  Det innebär att du får fria samtal, SMS och MMS och slipper både bindningstid och uppsägningstid oavsett vilket företagsabonnemang du väljer. Viktigt att känna till är att du aldrig kommer bli fakturerad för dolda avgifter eller andra kostnader förutom den fasta månadsavgiften.

  Detta är helt enkelt en operatör för alla företagare som vill samla alla sina telefonrelaterade tjänster och utgifter på samma plats och på så sätt spara pengar och massor med tid som annars läggs på administrativa uppgifter.

  Fördelar med Telness

  • Företagsabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid
  • Högst rankade mobiloperatören på Trustpilot
  • Mobilabonnemang, fast telefoni och växel samlat på ett och samma konto

  Nackdelar med Telness

  • Inte tillgänglig för privata kunder (endast företag)
  • Priser som ligger över genomsnittet i marknaden

  Flexibla abonnemang och full översikt

  Enligt oss är flexibilitet en av de bästa aspekterna med Telness mobilabonnemang. När du tecknar ett abonnemang får du även tillgång till ett Telness Portal-konto där du kan logga in och få full översikt över dina abonnemang, kostnader och fakturor.

  Därmed samlar du hela företagets dataförbrukning och telefonrelaterade kostnader på en och samma plats och dra ner på det administrativa arbetet varje månad.

  Från kontot kan du anpassa ditt abonnemang genom att antingen uppgradera eller nedgradera det efter behov. Det är praktisk om du exempelvis inser att du betalar för alldeles för mycket eller för lite surf.

  Telness växel

  Utöver mobilabonnemang erbjuder Telness också en mobil växel som du hanterar helt digitalt – via datorn eller via Telness Appen – och som du kan koppla alla svenska telefonnummer till. Växeln ligger i molnet och du styr själv hur växeln ska fungera och vad som ska hända när en kund ringer dig, och alla ändringar sker i realtid för att undvika onödig “downtime”. Det innebär att du kan ändra schema, öppettider och stoppa inkommande samtal precis när och hur du vill.

  Det absolut bästa med Telness mobila växel är att den är enormt smidig att använda, även om du inte är tekniskt lagd. Alla krångliga kopplingar och lösningar har nämligen redan kodats av Telness team.

  Kostnaden för Telness mobila växel är bland de bästa på dagens marknad:

  • 29 kr/månad för fasta nummer
  • 49 kr/månad för bas-användare
  • 149 kr/månad för plus-användare

  Extra tjänster: fast nummer och softphone

  Vidare erbjuder Telness ett par andra tjänster som utvecklats för att underlätta livet för företagare. Du kan till exempel skapa ett fastnummer med valfritt riktnummer som du kopplar till din mobiltelefon. På så sätt kan du välja unika, lokala telefonnummer som dina kunder och samarbetspartners kan nå dig på.

  Slutligen finns även Telness Softphone som är en telefonväxeltjänst för dig som inte vill använda mobiltelefoner till ändamålet. Du laddar ner din Telness Softphone på datorn och kan därefter ta emot och ringa samtal samt styra alla växelfunktioner direkt på datorn.

  För att tydliggöra är det fasta numret och Softphone framför allt för större företag med kundtjänst- eller telemarketningavdelningar. Tjänsterna ger dig möjligheten att samla alla dina anställda på samma växel och betala för användningen på en samlad månadsfaktura.

  Telness rabatter & erbjudande

  Nedan tar vi en närmare titt på de erbjudanden och rabatter som Telness erbjuder sina kunder. Eftersom Telness är så säkra på hur bra deras tjänster är så har de även möjligheten att vara ordentligt generösa.

  Bjud in en vän

  Är du nöjd med ditt företagsabonnemang från Telness kan du tips en vän om företaget så får du båda rabatt. För varje företagskund som du rekommenderar och som startar ett konto erbjuds du 500 kronor i rabatt på din nästkommande faktura. Därtill får även den företagare som du bjudit in också 500 kronor i rabatt på sin första faktura.

  Har du testat Telness och är nöjd med tjänsterna? Bjud in en vän och spara pengar tillsammans!

  Pengarna tillbaka

  Som sagt är Telness övertygad om att deras tjänster är bra och med 4,8 stjärnor på Trustpilot kan vi inte annat än att hålla med dem. Skulle du trots detta inte vara nöjd med tjänsterna du erbjuder kan du alltid kontakta Telness kundtjänst och få 100% av pengarna tillbaka.

  Det räcker med att du är missnöjd med tjänsten för att få pengar tillbaka. Du behöver alltså inte ha en specifik anledning eller bevis för att använda möjligheten.

  Telness kundtjänst

  I samband med att denna recension skapades och Telness granskades i grunden, kontaktade vi kundtjänsten vi flera tillfällen. Dels för att få svar på frågor vi hade och dels för att testa hur bra kundtjänsten är. Kontakten vi hade med företaget var enastående och vi fick alltid hjälp och svar på våra frågor inom ett par minuter.

  Enklaste sättet att nå Telness kundtjänst är via chatten som du hittar på deras hemsida och från ditt konto efter att du loggat in. Du kan även kontakta företaget via e-post men då får du räkna med att det tar lite längre tid för dig att få ditt svar. Slutligen kan du som inte ännu är kund boka kostnadsfri rådgivning och få mer information om tjänsterna samt skapa den perfekta paketlösningen för dig.

  Har du bara enklare frågor och funderingar så kan vi rekommendera att du kikar på Telness välskrivna guider. Där kan du bland annat lära dig mer om hur du ställer in din telefonväxel och hur du får ut det mesta av ditt företagsabonnemang.

  Telness i EU och utanför Sverige

  Där Telness tyvärr faller ganska platt är när det gäller användning av företagsabonnemangen utomlands. I likhet med alla dagens mobilabonnemang kan du använda ditt mobilabonnemang precis som vanligt när man är ute i EU. Du kan alltså ringa, skicka SMS och MMS utan extra kostnad.

  Vill du däremot använda ditt mobilabonnemang i Sverige till att ringa kunder utomlands, eller om du ska använda telefonen på resa utanför EU, så tillkommer det extra kostnader. Det finns idag tre olika utlandspaket att välja mellan:

  • Ringa till Norden – för 99 kr/mån får du 1 000 fria minuter att ringa från Sverige till Norge, Danmark och Finland. Du kan lägga till och ta bort paketet på en månadsbasis, efter behov.
  • Ringa till utvalda EU-länder – för 149 kr/mån får du 1 000 fira minuter att ringa från Sverige till  Frankrike, Spanien, Italien, Nederländerna, Tyskland, Polen och Storbritannien.
  • Ringa till utvalda länder i världen – för 299 kr/mån får du 1000 fria minuter att ringa till 70+ utvalda länder i världen, däribland USA, Australien, Ryssland och Japan.

  OBS! Vi anser att moderna mobilabonnemang bör låta en ringa fritt till och från hela EU. Därför sänks vårt totalbetyg av Telness på grund av dessa extra kostnader.

  Vårt omdöme av Telness

  4.0

  Telness är kanske den absolut bästa mobiloperatören för företagare. De har heltäckande tjänster för företag och har digitaliserat allt för att du enkelt ska kunna sköta abonnemang, växel och andra tjänster från din dator eller smartphone.

  Efter att ha granskat Telness och jämfört deras utbud med konkurrerande operatörer så råder det inget tvivel om att detta är en av de bästa mobilabonnemangen för företag. Och vill du inte ta vårt ord för det kan du alltid lyssna på Telness faktiska kunder. Företaget är nämligen den högst rankade mobiloperatören på Trustpilot i hela Sverige.

  Med 4,8 av 5 stjärnor ligger Telness en bra bit före resten av industrin när det kommer till nöjda kunder. Siffrorna kan du jämföra med Telia som idag har 1,8 av 5 stjärnor på Trustpilot.

  Dessvärre är deras priser högre än många andra operatörer och de är inte särskilt generösa om man ofta ringer eller befinner sig utomlands.

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  Hallon-logo
  comviq-logo

  Läs mer hos Telness