Tre
mobilabonnemang

Vad är bäst med Tre?

 • Mycket bra priser på mobil med abonnemang
 • Fri musikstreaming utan att surfpotten används
 • 3Världen, ring som hemma i Sverige i 80 länder
 • Billiga familjeabonnemang

För ett bättre uppkopplat liv

Tre har satsat på att bidra till ett bättre uppkopplat liv som de själva uttrycker det. De är den yngsta operatörer av de fyra mobiloperatörer med eget nät, Telia, Tele2, Telenor och Tre. Tre lanserades så sent som 2003 i Sverige och var då först ut med att erbjuda 3G-nätet, som tog marknaden med storm då mobilsurfen var högt efterlängtad. 

Tre har dock genom åren fått skarp kritik för att ha ett bristfälligt mobilnät när det kommer till mobiltäckning, de lider fortfarande av problem av detta i stora delar av landet, framför allt de nordligaste delarna. Däremot där täckning finns så erbjuder Tre mycket bra hastigheter på sina mobilabonnemang i så väl 3G- som 4G-nätet. 

Tre abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  3 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-05-25
  5 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  199 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12199 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 12388 kr
  20 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  299 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12299 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 13588 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  399 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12399 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14788 kr

  För- & nackdelar med mobiloperatören Tre

  Tre strävar efter att erbjuda ett bättre uppkopplat liv. De har satsat mycket på tilläggstjänster som t.ex. fri musikstreaming, som går ut på att du kan streama musik på Spotify eller andra musiktjänster helt utan att det drar av din surfpott på ditt abonnemang, så länge du har surf kvar. De har även mycket bra hastigheter på sin surf där täckningen är god. Dock har tre fått skarp kritik genom åren för att ha bristfällig eller uteslutande täckning i stora delar av landet, framför allt de nordligaste delarna. Bor du söder om Gävle så ska täckning generellt sett dock inte vara ett bekymmer. 

  Tre lanserade även 2018 deras tjänst 3Världen. Under 2017 klubbades nya EU-direktiv som gör det möjligt för alla användare, oavsett operatör att ringa och smsa precis som hemma, i andra länder så länge de ingår i EU/EES. Detta var något som togs emot av användarna med glädjande besked. Tre tog då snabbt detta till nästa nivå genom att lansera tjänsten 3Världen som går ut på att de erbjuder dig som kund hos Tre att ringa och smsa precis som hemma i ytterligare 50 länder, där ibland annat USA, Turkiet och Thailand. 

  Fördelar med Tre

  • Mycket bra priser på mobil med abonnemang
  • Fri musikstreaming utan att surfpotten används
  • 3Världen, ring som hemma i Sverige i 80 länder
  • Billiga 3 familjeabonnemang

  Nackdelar med Tre

  • Bristfälligt mobilnät i stora delar av Sverige
  • Erbjuder inga rabatter för studenter och seniorer

  Abonnemang utan bindningstid hos Tre

  Tre var en av de operatörerna som var sist ut med att lansera abonnemang utan bindningstid. De blev dock tvungna att slopa bindningstiden i takt med att övriga branschkollegor gjorde så. Du kan som ny kund hos Tre dock välja ifall du vill ha ett löst abonnemang med eller utan bindningstid. Det som skiljer saken åt är att Tre ibland har extra bra erbjudanden i form av rabatterade priser eller fri månader, som du får emot en bindningstid på 24 månader. 

  Tecknar du ett abonnemang utan bindningstid så kan du säga upp det precis när du vill, med endast en månad uppsägningstid. Du kan även internt hos tre byta abonnemangsform precis hur du vill, ska du gå ner i surfmängd så gäller dock en månad bryttid, ska du gå upp i surfmängd så går det att göra utan att behöva vänta en månad. 

  Tre familjeabonnemang

  Under 2019 så lanserade Tre familjeabonnemang efter att många av konkurrenterna gjort desamma. Hela funktionen med familjeabonnemang är väldigt smart upplagt, det gör det oerhört prisvänligt att samla hela familjens abonnemang hos samma operatör och på så vis få kraftigt rabatterade priser på sina abonnemang. Man tecknar ett huvudabonnemang som blir ”grunden” för abonnemanget, där man väljer surfmängd och betalar fullt pris för första abonnemanget. Därefter betalar man endast 99 kr/mån för varje extra användare och ni delar därefter på surfpotten som är på huvudabonnemanget. Varje extra användare får ett eget Fastpris-abonnemang, ringer och smsar helt fritt och fungerar precis som huvudabonnemanget i övrigt. 

  Familjeabonnemangen mellan operatörerna skiljer sig dock en aning åt. Tar man t.ex. Tele2:s familjeabonnemang så får varje extra användare samma surfmängd som huvudabonnemanget, hos Tre delar man på surfen inom familjen. Däremot så kostar Tele2:s extra användare 199 kr/mån, hos tre endast 99 kr/mån. 

  Exempel på Familjeabonnemang hos Tre:
  Abonnemang 1: Huvudabonemang med 50 GB surf: 399 kr/mån
  Abonnemang 2: Extraanvändare med delad surf: 99 kr/mån
  Abonnemang 3: Extraanvändare med delad surf: 99 kr/mån

  Det mest fördelaktiga är dock att välja Tre:s mobilabonnemang med Obegränsad surf, då kan huvudanvändaren inklusive varje extra användare surfa precis hur mycket ni vill, utan några begränsningar med tanke på att ni delar på ”obegränsad surf”. 

  Exempel på Familjeabonnemang med Obegränsad surf hos Tre:
  Abonnemang 1: Huvudabonemang med Obegränsad surf: 499 kr/mån
  Abonnemang 2: Extraanvändare med Obegränsad surf: 99 kr/mån
  Abonnemang 3: Extraanvändare med Obegränsad surf: 99 kr/mån
  Abonnemang 4: Extraanvändare med Obegränsad surf: 99 kr/mån
  Abonnemang 5: Extraanvändare med Obegränsad surf: 99 kr/mån
  Totalt: Endast 895 kr/mån.

  Ordinarie pris om varje användare hade tecknat ett eget abonnemang med Obegränsad surf hade varit 2495 kr/mån. Så i detta exemplet sparas totalt 1600 kr/mån på att samla familjens användare i ett familjeabonnemang.

  Det går att lägga till totalt fyra stycken extraanvändare, så ni kan vara totalt fem användare i ett familjeabonnemang. Det finns inga krav på att ni måste vara en familj för att vara berättigade att nyttja familjeabonnemang. Med andra ord så kan ni i kompisgänget t.ex. skaffa ett familjeabonnemang och dela på kostnaden för abonnemangen och allihopa spara en rejäl slant varje månad. 

  Aningen sämre mobiltäckning med Tre

  Tre har dessvärre det vad vi får kalla Sveriges ”sämsta mobiltäckning” om man jämför med de övriga tre mobiloperatörerna Tele2, Telenor och Telia som också äger egna mobilnät. Tre satsade dock under 2018 totalt cirka två miljarder kronor på att bygga ut näten och masterna. Vilket ledde till att de förbättrat mobiltäckning avsevärt och nu täcker upp hela 98,9% av Sveriges befolkning. 

  Tre fungerar i synnerhet bra där ”det finns mycket folk”. För att förklara detta mer ingående så har Tre satsat mycket på att erbjuda bra mobiltäckning där det ofta rör sig mycket människor eller bor många invånare. Detta har dock bidragit till att de nordligaste delarna av Sverige blivit kraftigt lidande där mobiltäckning är mycket begränsad och på många ställen helt obefintlig. Bor du norr om Gävle så kan vi istället rekommendera att kika in Halebop eller Vimla som är mobiloperatörer som använder sig av Telia:s och Telenor:s mobilnät. 

  Samma sak gäller även om du är ute och reser mycket och kör mycket på mindre vägar, där kan du tappa täckningen längst vägen ett antal gånger. 

  Tre har dock ofta legat i framkant när det gäller nya mobilnät, när de kom till Sverige 2003 så var de den första mobiloperatören att lansera 3G-nätet, vilket tog marknaden med storm och var häpnadsväckande snabbt när det kom till att surfa via mobilen. Tre var även först ut med att i december 2019 lansera 5G-nätet i ett publikt mobilnät i Sverige. 

  Vill du kolla hur mobiltäckningen är där du bor? Surfa då in och kolla in Tre:s täckningskarta här.

  Använd mobilen precis som hemma, även när du är utomlands

  Sommaren 2017 så klubbades nya EU-direktiv som gick ut på att främja resandet och samarbetet för att underlätta för invånare i länder som ingår i EU/EES. Beslutet går ut på att du ska som mobilanvändare kunna använda ditt mobilabonnemang precis som hemma, fast i ett annat EU/EES-land. Du kan med andra ord ringa, smsa och surfa utan den vanliga utlandstaxan som ofta kom som ett skräckbrev på posten där fakturor på flera tusen kronor inte var något konstigt. 

  Har du ett Fastpris-abonnemang med upp till 50 GB surf så kan du använda hela din surfpott inom andra länder inom EU/EES precis som hemma. Har du abonnemanget med Obegränsad surf så har du istället en begränsad surfpott på 60 GB som ingår utomlands i dessa länder. 

  Länder som ingår i EU / EES:

  Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

  Ska du resa utanför EU kan du köpa till tjänsten 3Världen för att få förmånliga priser i Asien, Nord- och Sydamerika, Afrika, med mera. Läs mer på 3Världen nedan.

  3Världen – använd abonnemanget som hemma i 50 länder utanför EU

  Tre har en utlandstjänst för den som behöver telefonen utanför EU. Tjänsten kallas genom att lansera deras tjänst 3Världen. Tre erbjuder sina användare som tecknar ett mobilabonnemang med 15 GB surf i månaden eller mer att få ta del av deras tilläggstjänst 3Världen. Denna tjänst går ut på att du får möjligheten att använda abonnemanget precis som inom EU/EES fast i 50 länder till! 

  Här har de samlat mycket attraktiva länder som Sverige har en förmåga att besöka, i länderna ingår bland annat USA, Turkiet och Thailand. 

  Länder som ingår i 3Världen

  Albanien, Argentina, Australien, Azerbajdzjan, Bangladesh, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Färöarna, Grönland, Guatemala, Hongkong, Indien, Indonesien, Israel, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Macao, Malaysia, Mexico, Nicaragua, Nigeria, Nya Zeeland, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Puerto Rico, Ryssland, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Sri Lanka, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, Uruguay, USA, Uzbekistan, Vietnam, Vitryssland, Zambia.

  Många kontaktvägar för kundtjänst hos Tre

  En stor fördel som de fyra stora mobiloperatörerna Tele2, Telenor, Telia och Tre har är att de har egna butiker runt om i hela landet. I butikerna kan både du som vill bli ny kund och är befintlig kund sedan tidigare få personlig hjälp av någon direkt i butik över disk. Vi har många som fortfarande uppskattar att kunna ha någon att åka och prata med ifall det inte fungerar som det är tänkt. 

  Tre har även telefonsupport som är öppen måndag – fredag kl 09.00 – 18.00. Utöver telefonsupport så erbjuder de även chatt som en kontaktväg för support, denna är något generösare öppettider och är öppen ytterligare en timme på vardagar och även på helgerna mellan 09.00 – 15.00.

  Dock är butiker och telefonsupport dyrt att driva runt och en av anledningarna till att Tre är något dyrare med sina abonnemang än deras lågprisalternativ Hallon som också ägs av Tre. Så är du ute efter ett billigare mobilabonnemang så rekommenderar vi dig att kika in t.ex. Hallon, Vimla eller Comviq. 

  Vårt omdöme av Tre

  3.8

  Tre har sina fördelar. De har mycket bra erbjudanden på nya mobiler tillsammans med nytt abonnemang. De erbjuder generösa tilläggstjänster som 3Världen, WiFi-samtal och eSim. Däremot så har de något bristfällig täckning i jämförelse med de andra tre stora mobiloperatörerna och dess lågprisalternativ. Bor du dock i någon av de större städerna och inte reser norrut allt för ofta så är Tre ett fullgott alternativ till mobiloperatör. Speciellt om du har en familj eller vänskapskrets att samla under deras mycket fördelaktiga familjeabonnemang. Letar du däremot efter att billigare alternativ så kan vi rekommendera Hallon eller Chilimobil som också går i Tre:s mobilnät.

  Tre strävar efter att ligga i framkant och hade det inte varit för mobiltäckningen i nordligaste delarna i Sverige så hade betyget varit avsevärt högre. 

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  chilimobil-logo

  Läs mer hos Tre!