Tele2
mobilabonnemang

Vad är bäst med Tele2?

 • Först i Sverige med 5G-nät
 • Mycket bra familjeabonnemang
 • Sveriges snabbaste mobilnät för surf och samtalskvalitet
 • En av Sveriges ledande mobiloperatörer
 • Comhem Play+ fritt i ett år

“Bästa abonnemanget är det som ger dig mest frihet”

Tele2 är en av Sveriges ledanda mobiloperatörer. De var den mobiloperatör som var först ut med eget mobilnät efter Telia. Anledningarna att välja just Tele2 som mobiloperatör är många och vi kommer att gå igenom för- & nackdelar med operatören och dess tjänster. Tele2 har ett mycket bra mobilnät som når ut till 90% av Sveriges yta och 99,9% av Sveriges befolkning. 

Tele2’s mobilnät har så sent som 2019 fått utmärkelse för att ha Sveriges snabbaste mobilnät när det gäller mobilsurf. De fick även i samma undersökning utmärkelse för bäst samtalskvalitet. Strax efter på en andra plats kom Sveriges äldsta mobiloperatör, Telia. 

De har mycket bra priser till pensionärer och seniorer (65+) samt lanserade under 2020 riktigt bra erbjudande på familjeabonnemang, något som mobiloperatören Tre erbjudit framgångsrikt under många år. Detta går ut på att erbjuda kraftigt reducerade priser på abonnemang nummer 2, 3 4 osv. 

Tele2 abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  5 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-06-14
  5 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  269 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12269 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 13228 kr
  30 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  319 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12319 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 13828 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  429 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12429 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 15148 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  529 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12529 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 16348 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  629 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTele2
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12629 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 17548 kr

  För- & nackdelar med mobiloperatören Tele2

  Tele2 erbjuder enbart Fastpris-abonnemang sedan många år tillbaka. Detta är abonnemang där du ringer och smsar helt fritt utan minuttaxa, till alla svenska mobiloperatörer. Det enda som du ska göra är att välja vilken surfmängd som du behöver på ditt abonnemang varje månad. Tele2 var först ut i Sverige med att erbjuda 5G-nätet, som av naturliga skäl först lanserades i Stockholm under våren 2020. Tele2 har totalt fem stycken olika prisplaner och från prisplanen 25 GB surf/mån och uppåt så ingår möjlighet att nyttja 5G via Tele2. Det som är viktigt är dock att du kollar så att din mobil har stöd för 5G för att du ska kunna använda det.

  Sedan 2016 så kommer även alla abonnemangen helt utan bindningstid, vilket gör att du kan byta abonnemangsform och mobiloperatör precis hur du vill, när du vill. Tele2 har även lanserat något som de kallar för familjeabonnemang, som går ut på att du betalar full kostnad för abonnemang nummer 1 men enbart 199 kr för varje extraanvändare som då också får ett eget Fastpris-abonnemang med samma surfmängd som på abonnemang nummer 1. Här är ett litet lifehack att välja Tele2’s prisplan Obegränsad som ger er möjlighet att surfa i 5G-nätet helt utan några som helst begränsningar, ni har med andra ord helt fri surf.

  Tele2 riktar sig mot alla typer av användare och fungerar alldeles utmärkt för alla i hushållet. Är du dock student och är på jakt efter ett så billigt abonnemang som möjligt så skulle vi istället rekommendera någon av operatörerna som erbjuder mobilabonnemang för studenter med rabatt. 

  Fördelar med Tele2

  • Först i Sverige med 5G-nät
  • Mycket bra familjeabonnemang
  • Sveriges snabbaste mobilnät för surf och samtalskvalitet
  • En av Sveriges ledande mobiloperatörer
  • Comhem Play+ fritt i ett år

  Nackdelar med Tele2

  • Går inte spara oanvänd mobilsurf
  • Erbjuder inte längre rabatter till studenter

  Ingen bindningstid hos Tele2

  Tele2 har valt att slopa sina bindningstider helt och hållet. Det betyder med andra ord att du kan byta både abonnemangsform och mobiloperatör precis när du vill, utan att oroa dig för att sitta fast i en lång bindningstid. Däremot så har de en månads uppsägningstid på alla sina abonnemang. Det betyder att du är betalningsskyldig en månad framåt efter att du sagt upp ditt abonnemang. 

  Vill du däremot byta abonnemangsform uppåt inom Tele2 så kan du göra det precis när du vill, utan att behöva vänta en månad. Vill du säga upp ditt abonnemang hos Tele2 så kan du göra det antingen direkt i Tele2-appen eller genom att ringa deras kundtjänst och säga upp abonnemanget. 

  Familjeabonnemang hos Tele2

  Tele2 lanserade 2019 deras familjeabonnemang. Detta kom inte helt oväntat då andra operatörer som t.ex. Tre lanserade detta flera år innan, vilket blivit en stor succé på marknaden. Det hela går ut på att man tecknar ett huvudabonnemang som man betalar fullt pris för. Det går därefter att lägga till extraanvändare som då får sitt eget Fastpris-abonnemang med egen surfpott, samma mängd surf som på huvudabonnemanget. Men för endast 199 kr/mån. 

  Exempel: 
  Abonnemang 1: Huvudabonnemang med 50 GB surf: 429 kr/mån
  Abonnemang 2: Extraanvändare, 50 GB surf: 199 kr/mån
  Abonnemang 3: Extraanvändare, 50 GB surf: 199 kr/mån
  Totalt: 827 kr/mån.

  Ordinarie pris hade om varje användare tecknade egna abonnemang blivit 1287 kr/mån.

  Detta är alltså en mycket fördelaktig lösning för dig eller er som kan tänka er att gå ihop och teckna ett familjeabonnemang. Tele2 har också mycket generösa villkor när det kommer till sina familjeabonnemang, det går att lägga till totalt 9 st extraanvändare och ni behöver inte ens bo på samma adress, vara familj eller i teorin ens känna varandra. Så länge ni kan tänka er att ha en gemensam faktura på alla abonnemangen så kan kompisgänget gå ihop och teckna sig ett familjeabonnemang för att spara pengar. 

  Har ni barn som ingår i familjeabonnemanget och inte vill att de ska ha möjlighet att ringa betalsamtal, surfa utanför EU/EES eller köpa till extra mobildata så har Tele2 deras tilläggstjänst som heter föräldrakontroll som går ut på att du som huvudanvändare kan begränsa användningen av abonnemanget för att motverka dessa saker. 

  Samma villkor med ingen bindningstid och att 5G ingår på alla abonnemang över 25 GB gäller självklart även familjeabonnemang. 

  Sveriges snabbaste mobilsurf i 4G-nätet och tillgång till 5G hos Tele2

  Tele2 är en av de fyra mobiloperatörer som äger sitt eget mobilnät. De andra operatörerna med eget mobilnät är Tre, Telenor & Telia. 

  Hastighet är något som är viktigt för Tele2 och de har gjort miljardsatsningar senaste åren på att bygga ut nätet för att dels nå ut till fler hushåll och täcka upp större yta i vårt avlånga land. Båda dessa punkter har dessa miljardinvesteringar ordnat. Tele2 når idag ut till hela 90% av Sveriges yta och ger 99,9% av Sveriges befolkning täckning i hemmet. 

  Tele2 prisades så sent som 2019 för att ha Sveriges snabbaste och mest driftsäkra 4G-nät samt bästa samtalskvalitet. På en andra placering strax efter kom Telia. Ifall hastighet och bra samtalskvalitet är något som är viktigt för dig som användare så är Tele2 är fullgott bra alternativ till mobiloperatör. 

  Tele2 var först ut i Sverige med att erbjuda 5G till sina kunder. Det lanserades våren 2020 och Stockholm var första staden ut på listan, därefter kort efter så kom Göteborg och Malmö. Listan med städer som har stöd för 5G via Tele2 fylls löpande på och när ett test utfördes på 5G-nätet så uppmättes en hastighet på 1,5 Gbit/s, vilket motsvarar 1500 Mbit/s. Om du inte är insatt på området så är topphastigheten i 4G-nätet cirka 80 Mbit/s. 

  Använd mobilen precis som hemma, även när du är utomlands

  Efter EU’s nya direktiv som kom sommaren 2017 så klubbades ett beslut om att öppna upp för fri roaming inom EU & EES-länderna, inklusive Norge och Island. Detta betyder att du som mobilanvändare hos Tele2 kan använda din mobil och ditt abonnemang precis som hemma, även när du är utomlands, så länge landet som du besöker ingår i EU & EES. Det betyder att du med ditt Fastpris-abonnemang kan ringa och smsa fritt inom landet, hem till Sverige och även till andra länder inom EU/EES. 

  Exempel. Du som har ett mobilabonnemang hos Tele2 besöker Polen med familjen på semester. Du kan då i Polen ringa dina övriga familjemedlemmar helt utan extra kostnad. Du kan även ringa hem till vännerna i Sverige för att berätta om hur semestern är, helt utan extra kostnad. Du kan även ringa din andra vänner som är på semester i ett annat land som ingår i EU/EES, helt utan extra kostnad. 

  Om du dock befinner dig i Sverige och ringer till ett annat land som ingår i EU/EES så kallas det för ett internationellt samtal och innefattas inte av dessa EU-direktiv med fria samtal, sms och roaming. 

  När det kommer till mobilsurfen så har du lika mycket surf inom EU/EES som du har på ditt abonnemang i surfmängd per månad, förutom om du har Obegränsat, då begränsas du till 50 GB surf/mån. 

  Länder som ingår i EU / EES:

  Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

  Seniorrabatt & Pensionärs-abonnemang hos Tele2

  Tele2 erbjuder likt många andra operatörer rabatter till vissa segment. Tele2 erbjuder idag seniorer och pensionärer 20% rabatt på hela kostnaden för abonnemanget. Rabatten gäller för dig som är 65+ och är du redan befintlig Tele2 kund och inte har rabatten så går den att lägga till. Samma sak gäller även om nyss fyllt 65 år, du kan då ringa in till kundtjänsten så hjälper de dig med att lägga in rabatten på abonnemanget.

  Rabatten gäller även på mobiler med abonnemang, kika in Tele2’s hemsida för aktiva erbjudanden när det gäller mobiler ihop med abonnemang. 

  Rabatten kan inte kombineras med andra kampanjer eller rabatter. 

  För dig som blir ny kund så får du även Comhem Play+ fritt under ett helt år, som är Comhems streamingtjänst för filmer och serier. 

  Flera kontaktvägar på kundtjänst hos Tele2

  Fördelen med att vara kund hos en av de fyra stora operatörerna i Sverige är att de har fysiska butiker och därmed mycket goda servicemöjligheter om det är något som strular eller du är en person som föredrar att få hjälp över disk. Att driva butiker och kundtjänst är en stor kostnadspost för en mobiloperatör och det är också därför som en mobiloperatör som Tele2 inte är den billigaste på marknaden. 

  Tele2 erbjuder över butikssupport även hjälp på telefon, chatt och mail. Du bestämmer själv vilket sätt du föredrar att få hjälp. 

  Om du är ute efter ett billigare abonnemang och inte tycker att kundtjänst i form av fysisk butik eller telefonsupport så kan du gärna kika in mobiloperatöreren Comviq som också går i Tele2’s nät. 

  Frågor och svar om Tele2

  Har du frågor eller funderingar om Tele2 eller ditt mobilabonnemang så hittar du de vanligaste frågorna med tydliga svar här nedan. Observera att vi ständigt uppdaterar listan med frågor efter behov.

  Vem äger Tele2?

  Tele2 Sverige AB är ett aktiebolag som ägs av ett stort antal aktieägare. Den största aktieägaren är Kinnevik som är ett svenskt investmentbolag som bland annat är majoritetsägare i Zalando. Kinnevik äger idag 27% av aktierna och har 41.9% av rösterna i företaget. Under 2021 köpte Tele2 upp den konkurrerande operatören Com Hem och därmed slog man ihop Tele2 och Com Hems TV-erbjudanden. Det har dock inget att göra med Tele2s mobilabonnemang. Däremot kan du får bra paketerbjudanden genom att öppna både Tele2 mobilabonnemang och en TV-prenumeration.

  Hur mycket surf har jag kvar – Tele2?

  Det är mycket enkelt att kolla hur mycker data och surf man har kvar hos Tele2. Allt du behöver göra är att SMS:a texten DATA till 243 så får du automatiskt all information om ditt abonnemang till din telefon. Väljer du att köpa till mer surf till ditt abonnemang så gäller extra laddningen i upp till 6 månader, eller så länge det räcker.

  Vilket nät använder Tele2?

  Tele2 är en mobiloperatör som inte använder sitt eget nät, vilket bland annat Telenor och Telia gör. Istället erbjuder Tele2 tillgång till sina konkurrenters nät. I skrivande stund använder Tele2 just Telenors nät till det mesta, bland annat GSM, 4G samt 5G medan deras 3G-nät går via Telia. Eftersom 3G sakta med säkert kommer fasas ut kommer Tele2 i fortsättningen förlita sig på Telenors nät som täcker 99% av Sveriges befolkning.

  Hur kollar man saldo på Tele2?

  Du kollar ditt Tele2 saldo genom att SMS:a DATA till 243 så presenteras ditt saldo, surfmängd och abonnemangstyp direkt på skärmen.

  Vårt omdöme av Tele2

  4.0

  Tele2 är en bra mobiloperatör, inget snack om saken. De har funnits väldigt länge och erbjuder ett stort utbud av tilläggstjänster och ”nice to have”-saker som eSim, WiFi-samtal för bättre inomhustäckning och surf i 5G-nätet. Listan kan göras lång och det är framför allt dessa saker ihop med kundtjänsten som skiljer sig mot lågprisoperatörerna. 

  Dock vill vi anse att abonnemangen är något dyra, såvida du inte bestämmer dig för eller har möjligheten att teckna ett familjeabonnemang, då är priserna helt plötsligt riktigt konkurrenskraftiga. I annat fall så rekommenderar vi er att kika in Comviq som är en lågprisoperatör som också ägs av Tele2.

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  chilimobil-logo

  Läs mer hos Tele2!