Chilimobil
mobilabonnemang

Vad är bäst med Chilimobil?

 • Täckning för 99% av Sveriges befolkning via Tre’s nät
 • Sveriges billigaste fastpris abonnemang med fri surf
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Ingen kreditkontroll vid kortbetalning
 • Viaplay fritt i 3 månader

För dig som vill ha mycket surf, billigt!

Chilimobil är en operatör som utger sig för att brinna för att göra skillnad. De är helt fristående och oberoende mobiloperatör som ägs av deras grundare, anställda och externa investerare som tillsammans sitter på över 100 års erfarenhet ifrån branschen. De agerar i Tre’s mobilnät och har därmed täckning för hela 99% av Sveriges befolkning.

Chilimobil konkurrerar i lågprissegmentet inom telekom och konkurrerar inte därmed direkt med de stora nätägarna (Tele2, Tre, Telia och Telenor). De har som affärsidé att satsa på egen teknik när det gäller kundtjänst, självbetjäning och tjänsteutbud. De vill erbjuda det som kunderna i slutändan efterfrågar, fri mobilsurf till ett överkomligt pris. 

Chilimobil abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  4 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-05-26
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  129 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12129 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 11548 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  299 kr/mån

  349 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-2299 kr/mån
  Mån 3-12349 kr/mån
  Totalpris år 14088 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  299 kr/mån

  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12299 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 13588 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  299 kr/mån

  399 kr/mån
  Surf
  Spara surf
  Surfa inom EU
  Surfhastighet
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-2299 kr/mån
  Mån 3-12399 kr/mån
  Totalpris år 14588 kr

  Abonnemangstyper hos Chilimobil

  Chilimobil erbjuder mobilabonnemang och mobilt bredband till både privatpersoner och företag. De har satsat på att hålla rejält låga priser och konkurrerar som ovan nämnt i lågprissegmentet när det kommer till vilken typ av mobiloperatör de är. De går i Tre’s mobilnät och har därmed fullgod täckning, dock lite sämre för dig som bor längre upp i landet. 

  Chilimobil har inga startavgifter, uppsägningstider eller bindningstider på några av deras mobilabonnemang eller mobila bredband. Detta är något som vi verkligen tycker om, man ska inte behöva binda sina kunder för att de ska stanna. Chilimobil säljer även likt många andra virtuella operatörer inte gör, mobiltelefoner ihop med abonnemang. Perfekt för dig som också vill ha en ny mobil när du tecknar nytt mobilabonnemang.

  Många mobiloperatörer accepterar inte kunder med betalningsanmräkningar. Här har Chilimobil öppnat upp för dig som belastas med en betalningsanmärkning. Tecknar du ditt mobilabonnemang och väljer kortbetalning som betalningsalternativ så dras abonnemangsavgiften i förskott och du kan då teckna ett mobilabonnemang precis som vilken användare som helst. 

  Fördelar med Chilimobil

  • Täckning för 99% av Sveriges befolkning via Tre’s nät
  • Sveriges billigaste fastpris abonnemang med fri surf
  • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
  • Ingen kreditkontroll vid kortbetalning
  • Viaplay fritt i 3 månader

  Nackdelar med Chilimobil

  • Sämre täckning i norra delen av Sverige
  • Endast chatt och mailsupport
  • Går inte att spara oanvänd mobilsurf

  Ingen bindningstid eller uppsägningstid

  Chilimobil har likt de flesta andra virtuella operatörerna skippat allting vad bindningstid och uppsägningstider heter. Detta är något som är mycket fördelaktigt för dig som konsument. Du behöver alltså inte längre oroa dig för att binda dig i något abonnemang som inte fungerar som det ska eller behöva stanna kvar som kund hos en mobiloperatör som du är missnöjd med.

  Du kan med andra ord byta både mobiloperatör och abonnemangsform precis hur du vill, när du vill. Detta gäller både för dig som privatperson och företag. Du kan även enkelt ansluta ditt betalkort till ditt konto och därmed få avgiften för abonnemanget draget varje månad, likt autogiro. Du får då enkelt fakturaunderlaget på mailen. 

  Sveriges billigaste fastpris-abonnemang med Fri surf

  Chilimobil har lyckats fånga in väldigt många kunder på marknaden efter att de lanserat sitt oerhört prisvänliga fastpris-abonnemang med helt Fri surf. Faktum är att de för tillfället har det billigaste fastpris-abonnemanget i Sverige med helt Fri surf. Detta är något som de (med all rätt) också skyltar tydligt på sin hemsida och i sin marknadsföring. De vill erbjuda ett schysst mobilabonnemang, till lågt pris och med det som kunderna vill ha (mycket mobilsurf).

  De har nu även en kampanj där du som ny kund kan teckna upp dig på 12 månader på deras fastpris-abonnemang med Fri surf och då få två månader helt kostnadsfritt (värde 598 kr). Perfekt för dig som vet att du är nöjd med Tre’s mobilnät och kan tänka dig att byta till Chilimobil istället. 

  Företagsabonnemang hos Chilimobil

  Chilimobil erbjuder mobilabonnemang även till dig som driver företag. Samma sak gäller deras mobila bredband. Dealen och grundprincipen är denna gång även lika bra för dig som företagare som privatperson när det kommer till generösa priser och abonnemangsvillkor. 

  Mobilabonnemang helt utan bindningstid, ”frihet och flexibilitet” som de själva väljer att uttrycka det. Inga bindningstider, uppsägningstider, avtalsförhandlingar eller dolda avgifter. Du kan ändra och lägga till precis hur du själv känner, när du vill. 

  De har valt att digitalisera det som går att digitalisera. Pappersfakturor är inget som Chilimobil ägnar sig åt. Du som kund betalar enkelt och smidigt med kort varje månad och får ett fakturaunderlag skickat på mailen för bokföringen. 

  Surfa mycket, betala lite är deras slogan. Vi gillar också Fri surf, känslan av att inte behöva oroa sig för att ladda ner stora filer vid behov eller streama videomöten.

  För dig som ny kund så ingår även tre månaders kostnadsfritt Viaplay Film & Serier. Utöver det så bjuder de även på Whereby Pro i tre månader. Generöst? Ja, det tycker vi också!

  Några fördelar med Chilimobil’s företagsabonnemang är:

  • Mycket surf för en billig peng
  • Inga bindningstider eller uppsägningstider
  • 3 fria månader på Viaplay
  • 3 fria månader på Whereby Pro
  • Inga fakturaavgifter eller krångliga underlag

  Prisplaner Chilimobil mobilabonnemang företag

  [wptb id=3096]

  Mobilt bredband Chilimobil företag

  Chilimobil har mobilt bredband för dig som företagare. På samma generösa villkor som deras mobilabonnemang. Här kan du välja deras alternativ på helt Fri surf vilket är något som vi förespråkar ett fler virtuella mobiloperatörer borde erbjuda, helt fri surf. 

  De erbjuder tre olika prisplaner, vilka är följande: 

  • 50 GB surf: 249 kr/mån
  • 100 GB surf: 299 kr/mån
  • Fri surf: 449 kr/mån

  Här kan du välja själv om du vill köra det i en bredbandsrouter på jobbet eller plugga i en surfplatta. Du väljer vilken enhet som passar dig/er bäst.

  Mobiltäckning Chilimobil

  Chilimobil går i storoperatören Tre’s mobilnät som är en av fyra operatörer med eget mobilnät i Sverige. Tre har haft det tufft genom åren där de kritiserats för sin bristfälliga mobiltäckning, vilket storägarna och styrelsen agerat på under åren. Bara under 2018 så satsades det totalt över 2 miljarder kronor i nya mobilmaster i Sverige för att förbättra mobiltäckningen för deras kunder. 

  Chilimobil täcker därmed upp hela 99% av Sveriges befolkning när det gäller mobiltäckning på sin hemadress. De har valt att fokusera på att erbjuda bra täckning där det finns mycket folk i rörelse. Därav så kan täckningen fortsatt vara lite sämre längs mer avskiljda landsvägar etc. De är även tydliga med att täckningen i norra delen av Sverige är fortsatt bristfällig. 

  Bor du däremot i mellersta eller södra delen av Sverige så kommer mobiltäckning med största sannolikhet inte vara något som ger dig huvudvärk eller besvär om dagarna. 

  Vi rekommenderar dock alla att kika in Chilimobil täckningskarta innan ni lägger en beställning på ett nytt abonnemang om ni inte är vana med Tre’s mobiltäckning sedan innan och vet att den fungerar bra där ni bor. Skulle täckningskartan säga att ni har täckning, men visa sig att fallet inte är så, så kommer ni att kunna häva avtalet. 

  Mobilabonnemang med ny mobil

  Chilimobil erbjuder mobilabonnemang med ny mobiltelefon. Dock har de valt att endast inrikta sig på Apple’s iPhone. Så för dig som är android-användare så kan du inte köpa en mobiltelefoner med nytt abonnemang hos Chilimobil. Du kan givetvis fortfarande köpa ett löst abonnemang och handla telefonen löst någon annanstans. 

  Chilimobil värnar om miljön och har även enheter som de kallar för ”reloved”, vilket är telefoner som är tidigare använda men blivit restaurerade. Detta är när en fabrik byter ut de synliga delarna och eventuellt skadade komponenter och inre delar som batteriet och därmed ger telefonen ett nytt liv. Givetvis säljs de med garanti ifrån Chilimobil. 

  Ringa och smsa inom EU som i Sverige

  Alla abonnemang ifrån Chilimobil går att använda precis ”som hemma” inom EU / EES-länderna. Detta betyder i praktiken att befinner du dig i ett annat land än Sverige, men som ingår i EU/EES så kan du ringa till Sverige eller annat EU/EES-land helt kostnadsfritt och på lika villkor som om du var i Sverige och ringde en annan användare i Sverige. Detta gäller då även självklart för SMS och MMS, inte enbart telefonsamtal. 

  Viktigt att tänka på bara är att du inte kan ringa ifrån Sverige till ett annat EU/EES-land, då kommer det att gå som ett utlandssamtal och debiteras utifrån det. 

  Länder som ingår i EU / EES:

  Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike

  Studentrabatt Chilimobil

  Chilimobil inriktar sig på de som tycker om mycket surf. Detta har de visat genom att enbart erbjuda rabatter till studenter. De vill värna om folket som ska bidra till vår framtid och förstår att det kan vara tufft att få ekonomin att gå ihop under studentåren. 

  Här listar vi deras kampanjer och erbjudanden för dig som är student. 

  • Fastpris 6GB surf: 129 kr/mån
  • Fastpris 25GB surf: 279 kr/mån
  • Fastpris Fri surf: 299 kr/mån i 6 mån, därefter 329 kr/mån

  Detta bidrar till att Chilimobil har det billigaste mobilabonnemanget med Fastpris och Fri surf till studenter. 

  Kundtjänst Chilimobil

  Chilimobil har samma inriktning som majoriteten av de andra virtuella operatörerna när det kommer till kundtjänst. Som vi talat om i andra recensioner så är just kundtjänst ett av de dyraste kostnadsposterna som en mobiloperatör har. Speciellt när det kommer till telefonsupport då det ofta bidrar till kostnader för personal som ska sitta och ”vänta” på samtal, betald i form av lön. 

  För att hålla nere på kostnaderna och kunna erbjuda dessa fantastiska priser på sina abonnemang så har de valt att enbart erbjuda support via Chatt, Facebook messenger och mail. De har i jämförelse med många andra mobiloperatörer mycket låg väntetid på ärenden som mailas in. 

  Tänker man även tillbaka på hur ofta man behövt kontakta sin operatör för något strulat så kan man ofta räkna de på en hand. Med det sagt så förespråkar vi att betala några hundralappar mindre varje månad och chatta eller maila med support istället för att kunna ringa. 

  Vårt omdöme av Chilimobil

  4.5

  Summa summarum så anser vi helt klart att Chilimobil är en bra mobiloperatör. De har fullgod täckning, generösa supportmöjligheter med snabb respons vid vårt test. De har Sveriges billigaste fastpris-abonnemang. Erbjuder sina abonnemang både mot privatpersoner och företag.

  Har mycket generösa kampanjer och erbjudanden i form av bl.a. Viaplay fritt i 3 månader. 

  Mobilnätet går via Tre och täcker därmed upp 99% av Sveriges befolkning, även om operatören fungerar allra bäst i mellersta och södra delarna av Sverige. 

  En hand upp för Chilimobil!

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  Hallon-logo
  comviq-logo

  Läs mer hos ChiliMobil!