Köpa mobil och mobilabonnemang med betalningsanmärkning – går det?

mobilabonnemang betalningsanmärkning

Går det att köpa mobil på faktura trots betalningsanmärkning, köpa mobil på avbetalning med betalningsanmärkning eller mobilabonnemang trots Kronofogden? Det tar vi reda på här. 

Vi vill börja med att göra det enkelt för dig som besökare och lista den operatör som är bäst för dig med betalningsanmärkningar. Faktum är att Hallon även är listad som Sveriges bästa mobiloperatör på vår hemsida, och inte bara för dig med betalningsanmärkningar.

Här är ett väldigt billigt och bra mobilabonnemang, Hallon har även givetvis fler abonnemangsformer. Se alla abonnemang här.

Hallon Fastpris 8 GB Surf
Just nu +50 GB surfpott

Ett riktigt schysst abonnemang till mycket lågt pris.
Hallon accepterar betalningsanmärkningar.

  • Fria samtal & SMS/MMS
  • Spara oanvänd surf
  • Ingen bindningstid
  • Tre’s 4G+ nät

Endast
9 kr/mån

i 3 månader, därefter 149 kr/mån

Hallon Fastpris 4 GB Surf
Just nu +50GB surfpott

Ett riktigt schysst abonnemang med bra surfmängd och pris!
Hallon accepterar betalningsanmärkningar.

  • Fria samtal & SMS/MMS
  • Spara oanvänd surf
  • Ingen bindningstid
  • Tre’s 4G+ nät

Endast
9 kr/mån

i 3 månader, därefter 99 kr/mån

Teckna mobilabonnemang med betalningsanmärkning

Ett mobilabonnemang är smidigt eftersom summan är densamma varje månad och du behöver inte tänka på att fylla på kontantkortet med pengar för att kunna använda mobilen. Som nämnt gör de flesta mobiloperatörer en kreditupplysning innan tecknande av mobilabonnemang. Men det finns några som inte gör det, vilket gör att du kan teckna mobilabonnemang trots Kronofogden eller med betalningsanmärkning.

Mobiloperatörer som accepterar betalningsanmärkningar

Hallon-logo

Istället för att betala en faktura varje månad på ditt mobilabonnemang får du betala via ditt betalkort en månad i förskott på abonnemanget. Därför görs ingen kreditupplysning och du betalar hela tiden i förväg.


vimla-logo
Vimla gör allt som oftast en kreditupplysning, men nekar främst till betalning via faktura och autogiro vid betalningsanmärkning. I de flesta fall kan du teckna mobilabonnemang och betala direkt från ditt betalkort varje månad.


Fello genomför en kreditupplysning men nekar inte direkt på grund av en betalningsanmärkning. Deras filosofi är att behandla kunderna som de själva vill bli behandlade. Därför finns en chans att teckna mobilabonnemang trots betalningsanmärkning, om du på annat sätt kan visa att du kommer betala för dig. 


Kom ihåg att det inte finns någon garanti att dessa mobiloperatörer godkänner dig för att teckna mobilabonnemang trots Kronofogden. Men här har du störst chans. Annars är alternativet för dig med betalningsanmärkning kontantkort.

Med en betalningsanmärkning eller med skuld hos Kronofogden är det många saker som försvåras, bland annat att köpa mobil, handla på avbetalning och att teckna mobilabonnemang. Betyder det då att du inte kan köpa en ny mobil på avbetalning eller teckna ett mobilabonnemang med en betalningsanmärkning? Nej, inte direkt. Det finns en del mobiloperatörer som ger möjligheter att teckna mobilabonnemang med betalningsanmärkning.

Anledningen till att det blir svårare att teckna mobilabonnemang och köpa mobil på avbetalning med betalningsanmärkning är att de flesta mobiloperatörer gör en kreditupplysning när du vill bli kund. En kreditupplysning görs för att företag ska kunna försäkra sig om att du kan betala det du tecknar upp dig på. Om du då har en betalningsanmärkning är det många företag som nekar dig att bli kund, men inte alla.

Kontantkort med fria sms och samtal

Numera har även de största mobiloperatörerna smidiga kontantalternativ till mobilabonnemang. Du kan enkelt köpa fast pris, där du betalar en summa varje månad och får ringa och smsa fritt med en vald surfmängd. Genom detta alternativ görs heller inte en kreditupplysning utan du kan enkelt utnyttja sms, surf och telefoni på ett enkelt sätt utan abonnemang.

Köpa mobil på avbetalning med betalningsanmärkning

Det är inte en självklarhet att man har flera tusen kronor tillgängligt för att köpa en ny mobil. Många, även de som har summan till en mobil tillgängligt, köper mobil på avbetalning för att det är smidigt att betala lite varje månad än att betala hela summan på en gång. 

Problemet är att du med betalningsanmärkning generellt inte kan handla något på avbetalning. Varje gång en del- eller avbetalning ska göras sker en kreditupplysning. En mobil har en högre summa i värde jämfört med ett mobilabonnemang som kan pausas ifall betalningen inte görs. Mobiloperatörerna anser att det är för stor risk att låta personer köpa mobil på avbetalning med betalningsanmärkning, eftersom de i regel inte kan ta tillbaka telefonen från dig på ett smidigt sätt. 

Gällande att köpa mobil på faktura trots betalningsanmärkning är chanserna alltså låga. Försök istället att hitta ett bättre pris på en mobil i någon annan butik, eller köpa en begagnad mobil till bra pris på exempelvis Mobilpart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *