Ericsson: 1 miljard 5G-abonnemang redan i år

Enligt en Ericssons senaste Ericsson Mobility Report kommer antalet 5G användare globalt sett uppgå till 1 miljard redan i år. Det innebär att 5G är den snabbast växande mobilteknologigenerationen någonsin, med stor marginal.

Under årets första kvartal ökade antalet 5G-abonnemang med 70 miljoner vilket innebär att 25% av jordens befolkning nu har tillgång till 5G-nätverket. Baserat på de siffrorna räknar Ericsson med att antalet användare kommer stiga till över 1 miljard innan året är slut. Ericssons prognos visar även på att 75% av jordens befolkning kommer ha tillgång till 5G år 2027.

I rapporten konstaterar man också att utvecklingen kommer förbättra uppkopplingen på flera plan då flera stora leverantörer redan förbereder sig på omfattande framsteg.

“I flera regioner tilltar också takten i utbyggnaden av 5G stadalone-nät i takt med att leverantörer av kommunikationstjänster förbereder för innovation för att adressera möjligheterna bortom förstärkt mobilt bredband” berättar Fredrik Jejdling, Ericssons chef för affärsområdet Networks, i rapporten.

I rapporten visar man även att USA förväntas driva utvecklingen mest och att 90% av befolkningen kommer ha 5G-abonnemang år 2027. Men siffror visar på att Sverige kan komma längre än så. Här är utvecklingen redan i full gång med Telenor och Tele2. Och i en rapport som de två mobiloperatörerna publicerade i vintras räknar man med att 90% av Sveriges befolkning kommer ha tillgång till 5G redan 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *