Karma mobilabonnemang

Vad är bäst med Karma Mobil?

 • Generös kundtjänst med kontaktalternativ och bra öppettider
 • Hjälper dig som känner digitalt motstånd
 • Tilläggstjänster och samarbetspartners
 • Flexibla betalningsmetoder
 • Din ålder i rabatt första två månaderna

Vill underlätta en digital vardag med tillgänglighet

Karma Mobil är en aktör som riktar sig till en mer mogen målgrupp och seniorer. Deras vision är att underlätta den digitala vardagen genom att eliminera osäkerhet och hantera brist på digitalt intresse. Då seniorer ibland känner oro eller motstånd för nya digitala produkter och smarta telefoner vill att alla ska känna sig trygga med en digital vardag. Däremot är abonnemangen inte seniorabonnemang, utan vem som helst över 18 år kan bli kund hos Karma. Företaget startade år 2019 och började sälja sina mobilabonnemang i slutet på år 2020. 

De satsar på en bemannad kundtjänst med generösa öppettider där du som kund eller konsument kan ringa, chatta eller maila för att få hjälp. Det är en del av deras vision om att underlätta den digitala vardagen. I linje med att göra den digitala världen mer tillgänglig och trygg strävar de efter att vara den mest välkomnande mobiloperatören på marknaden. Därför har de verktyg och tjänster som ska locka och inspirera målgruppen till att bli mer digital.

Karma Mobils abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  6 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-02-29
  5 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  81 kr/mån

  99 kr/mån
  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelenor
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-281 kr/mån
  Mån 3-1299 kr/mån
  Totalpris år 11152 kr
  10 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  130 kr/mån

  159 kr/mån
  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelenor
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-2130 kr/mån
  Mån 3-12159 kr/mån
  Totalpris år 11850 kr
  15 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  163 kr/mån

  199 kr/mån
  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelenor
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-2163 kr/mån
  Mån 3-12199 kr/mån
  Totalpris år 12316 kr
  25 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  204 kr/mån

  249 kr/mån
  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelenor
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-2204 kr/mån
  Mån 3-12249 kr/mån
  Totalpris år 12898 kr
  40 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  245 kr/mån

  299 kr/mån
  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelenor
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-2245 kr/mån
  Mån 3-12299 kr/mån
  Totalpris år 13480 kr
  100 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  286 kr/mån

  349 kr/mån
  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelenor
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-2286 kr/mån
  Mån 3-12349 kr/mån
  Totalpris år 14062 kr

  Vad har Karma Mobil för abonnemang

  Just nu finns fem olika abonnemang att tillgå hos Karma Mobil. Gemensamt för alla abonnemangen är att du har fria SMS och samtal, ingen bindningstid och om du vill ingår UC ID-skydd kostnadsfritt i två månader. Det innebär ett bevakning och skydd mot ID-kapning av personnummer. Det som skiljer abonnemangen åt är mängden surf du som kund har att tillgå varje månad. 

  Du kan köpa abonnemangen Bas, Medium, Stor, Större och Max. De innefattar en surfmängd på 5 GB, 15 GB, 25 GB, 40 GB respektive 100 GB. Prismässigt ligger de i linje med andra lågprisbolag som har specifika seniorabonnemang. Skillnaden mot företag som erbjuder seniorabonnemang är att Karma Mobils priser är detsamma oavsett ålder på kunden. Som ny kund har du rabatterat pris de första två månaderna. Då får du din egen ålder i rabatt på det fasta abonnemangspriset. Det innebär att om du är 50 år får du 50% rabatt i två månader. Det är Karma Mobil som ansvarar för att förse dig som kund med ett simkort. 

  För att vägleda dig som kund i vilket abonnemang du ska välja hänvisar de till relaterbara saker du använder surf till i vardagen. Exempelvis om du surfar ibland genom att lyssna på ljudbok eller om du streamar musik och film. Det största abonnemanget rekommenderas till dig som vill dela internet med en dator eller surfplatta. 

  Som ny kund hos Karma Mobil kan du välja om du vill flytta ditt nuvarande nummer eller få ett nytt mobilnummer. Dessutom erbjuder de ett guldnummer, vilket är ett telefonnummer som är lätt att komma ihåg, för 59 kronor i månaden. Tjänsten med guldnummer erbjuds gratis för dig som är över 65 år. 

  Fördelar med Karma Mobil

  • Generös kundtjänst med kontaktalternativ och bra öppettider
  • Hjälper dig som känner digitalt motstånd
  • Tilläggstjänster och samarbetspartners
  • Flexibla betalningsmetoder
  • Din ålder i rabatt två månader

  Nackdelar med Karma Mobil

  • Går inte att spara oanvänd surf
  • Ingen kundtjänst på helgen

  Flera tilläggstjänster och samarbetspartners för kunder

  Karma Mobil samarbetar med flera partners och erbjuder tjänster till sina kunder. Erbjudandena grundar sig i Karma Mobils vision om att alla ska ha förutsättning och våga vara digitala. Dels erbjuder de teknisk hjälp att komma igång med telefonen i samarbete med Techbuddy, men utöver de har de flera erbjudanden.

  Som kund kan du för 29 kronor per månad lägga till ett extra simkort till ditt abonnemang. Genom det kan du använda ditt abonnemang på en enhet till, exempelvis en surfplatta. Som nämnt får du din ålder i rabatt de första två månaderna. På så sätt kan du enkelt och billigt testa om Karma Mobil är något för dig. 

  Om du fortfarande har en hemtelefon med ett fast nummer kan du flytta det till din mobil med Karma Mobil. Oavsett om man ringer till ditt fasta nummer eller mobilnummer kopplas då samtalet till din mobil, så du blir mer tillgänglig för dina nära och kära. Priset är 39 kronor extra i månaden. 

  Förutom samtliga nämna erbjudanden samarbetar Karma Mobil med Nextory, Upplevelse.com och Mindfully där du som kund hos Karma Mobil får rabatt. Nextory är en tjänst för ljudböcker och med Karma Mobil får du första månaden gratis. Upplevelse.com säljer upplevelser inom mat och dryck, resor, djur och natur, sport och fritid samt kultur bland annat. Du får 15% rabatt på alla upplevelser. Mindfully är en meditationsapp med guidade meditationer för 99 kronor per månad. Med Karma Mobil får du första månaden gratis. 

  Flexibla betalningsmetoder

  Som kund hos Karma Mobil består din abonnemangskostnad av fasta och rörliga avgifter. Den fasta avgiften är kostnaden för ditt abonnemang där den valda surfen ingår. Den rörliga delen tillkommer om du exempelvis ringer eller SMS:ar betaltjänster eller destinationer utomlands. 

  För betalning kan du välja kortbetalning, autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Vid val av pappersfaktura tillkommer en extra faktureringsavgift på 29 kronor per faktura. Eftersom abonnemangen är fria från bindningstid upphör abonnemanget samma dag som du säger upp det. Det innebär att du inte kan använda abonnemanget längre och ingen ytterligare debitering uppstår.

  Karma mobil täckning

  Täckningen för abonnemang hos Karma Mobil går under Telenors nät i Sverige. Mobilnätet täcker 90% av Sveriges yta och 99,9% av Sveriges befolkning. Den goda täckningen är ett resultat av en satsning gjord av Telenor att bygga ut mobilnätet från år 2014. Ett bättre mobilnät ger dig som användare bättre samtalskvalitet, täckning och snabbare surf. 

  Ibland uppstår störningar i mobilnätet. Det kan bero på platsen, att för många använder mobilnätet på området eller att det är något tillfälligt fel. Om felet beror på Karma Mobil erbjuder de en ersättning i form av ett avdrag på nästkommande månads faktura. 

  Ersättningen beräknas i procent av abonnemangets månadsavgift. Om störningen pågår i 5-10 dagar dras 20% av på månadsavgiften, 10-15 dagar dras 50% av och vid mer än 15 dagars störning dras 100% av nästkommande månad. Karma Mobil erbjuder detta för att hålla så hög kvalitet som möjligt.

  Fem alternativ för surf

  De olika abonnemangen skiljer sig i mängden surf som ingår. Det finns fem abonnemang med 

  • 5 GB
  • 15 GB 
  • 25 GB 
  • 40 GB
  • 100 GB 

  Det går inte spara oanvänd surf utan den surf som finns kvar vid månadens slut anses förbrukad. Om surfen tar slut innan månaden är slut kan du som kund köpa till en pott surf alternativt utöka ditt abonnemang. I länder inom EU och EES området kan du använda surfen precis som i Sverige.

  Generös kundtjänst & service

  Karma Mobil erbjuder bra service i form av kundtjänst via telefon, chat och mail. De har också generösa öppettider klockan 9-19 från måndag till torsdag och 9-16 på fredagar. På helgen har de tyvärr stängt. Fördelen med deras kundtjänst är att de erbjuder tre alternativ där du som kund kan kontakta dem på det sätt som passar dig bäst. 

  Du kan dock inte säga upp abonnemang eller ändra betalningsmetod via mail eller chat, utan då behöver du ringa. Många teleoperatörer har inte en så omfattande kundtjänst längre för att kunna pressa priserna, men sett till Karmas ledord och målgrupp är en kundtjänst relevant och gynnsam för dem. De flesta recensionerna gjorda av kunder till Karma Mobil nämner deras bemötande och kundtjänst som en positiv faktor för deras bedömning. 

  Utöver de har de en kunskapsbank med vanliga frågor kring abonnemang, fakturor eller prislistor. Sist men inte minst samarbetar de med Techbuddy, ett företag som erbjuder teknisk vägledning digitalt och med hembesök. Som kund hos Karma Mobil ingår kostnadsfri hjälp av Techbuddy via telefon med ärenden som att komma igång med en ny telefon.

  Använd abonnemanget i hela EU/EES

  Sedan sommaren 2017 så kom nya EU-direktiv. Dessa går ut på att alla inom EU och EES ska kunna använda sina mobilabonnemang i andra länder som ingår i EU & EES, precis som hemma. Dvs att har du Fastpris och ringer alla andra mobiloperatörer utan minuttaxa så gäller även detta om du befinner dig i ett annat land inom EU / EES och ringer inom det landet, till ett annat land eller till och med hem till Sverige. 

  Detta är något som uppskattas av väldigt många användare då vi har en förmåga att resa mer och mer utomlands. Det kan då vara skönt att kunna ringa varandra på sommarsemestern eller ringa hem till nära och kära för att berätta om hur semestern är eller bara kolla hur läget är hemma i Sverige. 

  Vi vill dock varna för ett mycket vanligt förekommande missförstånd som uppstår. Att det går att ringa ifrån Sverige till andra länder så länge de ingår i EU / EES, på samma villkor som hemma i Sverige. Där är svaret nej. Då är det vanliga utlandspriserna som gäller till det land som du ringer till.

  Länder som ingår i EU / EES:

  Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

  Vårt omdöme av Karma Mobil

  4.1

  Karma Mobil är ett lågprisalternativ för alla, men extra bra för dig som behöver teknisk hjälp och stöd vid ditt mobilanvändande. Som kund hos Karma Mobil är det lätt att få kontakt och få tag på dem, oavsett om du vill skriva eller ringa. Deras abonnemang är enkla och de erbjuder många bra tilläggstjänster till bra pris och har relevanta samarbetspartners. 

  De är en ny aktör på marknaden och har bara recensioner från år 2021. Eftersom abonnemang enkelt beställas på nätet och allt sköts av Karma Mobil är det enkelt att bli kund. Abonnemangen har ingen uppsägningstid och är därför lätta att testa för att avgöra hur du trivs med Karma Mobil och deras abonnemang.

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  chilimobil-logo

  Läs mer hos Karma Mobil!