Halebop
mobilabonnemang

Vad är bäst med Halebop?

 • Sveriges bästa mobiltäckning med Telias nät
 • Sveriges nöjdaste kunder 11 av 13 år
 • Spara oanvänd mobilsurf
 • Erbjuder E-sim
 • 24/7 support på chatt

Mobiloperatören med Sveriges nöjdaste kunder

Halebop är en dotteroperatör till storoperatören Telia som är kända för att ha Sveriges ”bästa” mobiltäckning. Med bästa täckning så brukar det handla om att de når ut till flest människor med mobiltäckning. Framför allt så är Telia kända för att vara det enda alternativet på många ställen i Norra delarna av Sverige, där ingen annan mobiloperatör har täckning alls. Halebop grundades redan i maj 2000 och förvärvades tidigt redan 2001 av det nuvarande moderbolaget Telia. 

Halebop är välkända för att blivit utmärkta för att ha Sveriges nöjdaste privatkunder inom mobilabonnemang 11 år av de senaste 13 åren. Det är inte utan anledning och vi har gått in för att kolla vad det kommer sig, vilket kommer att presenteras längre ner i recensionen. Halebop erbjuder mycket generösa priser på mobiler med abonnemang. De har bra priser men lite svagt sortiment, vilket kan leda till att du inte hittar ett abonnemang som passar just ditt behov. 

Halebops abonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  5 Mobilabonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-02-28
  3 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  149 kr/mån

  Surf
  Spara surfJa (2 GB)
  Surfa inom EU2 GB
  SurfhastighetUpp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12149 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 11788 kr
  8 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  239 kr/mån

  Surf
  Spara surfJa (6 GB)
  Surfa inom EU6 GB
  SurfhastighetUpp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12239 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 12868 kr
  30 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  339 kr/mån

  Surf
  Spara surfJa (20 GB)
  Surfa inom EU20 GB
  SurfhastighetUpp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12339 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14068 kr
  50 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  369 kr/mån

  Surf
  Spara surfJa (50 GB)
  Surfa inom EU50 GB
  SurfhastighetUpp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12369 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14428 kr
  100 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning

  399 kr/mån

  Surf
  Spara surfJa (100 GB)
  Surfa inom EU100 GB
  SurfhastighetUpp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelia
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12399 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14788 kr

  Vad har Halebop för typ av abonnemang

  Halebop är lågprisalternativet till Telia. Du erbjuds samma nät och typ av mobilabonnemang i praktiken, men utan tilläggstjänster och saker som t.ex. hjälp över disk i butik eller en telefonsupport att ringa om något inte fungerar som det ska. De har ett brett utbud av tjänster som de erbjuder. De har allt ifrån mobilabonnemang, kontantkort till bredband via Fiber som de började med så sent som under 2020. Halebop erbjuder likt de flesta andra aktörer på marknaden speciellt schyssta rabatter till studenter. 

  Det som utmärker Halebop från de andra mobiloperatörerna är att de blivit utnämnda till att ha Sveriges mest nöjda mobilabonnemangskunder inom privatsegmentet 11 gånger de senaste 13 åren. Det gör att vi verkligen tycker att denna recension är lite extra intressant att skriva. Självklart vill vi förstå vad det är Halebop gör som leder till att de får så pass nöjda kunder år efter år. 

  Halebop går som tidigare nämnt i Telias mobilnät, vilket gör att de verkar i det mest driftsäkra och ”bästa” mobilnätet i Sverige enligt undersökningar av PTS (Post- och telestyrelsen). Detta pga att de har bredast täckning, dvs når ut med mobiltäckning på störst yta i vårt avlånga land. Det finns flera ställen i Sverige där Telias nät är det enda alternativ som går att använda, dvs att de andra mobiloperatörerna inte har täckning över huvud taget. 

  Halebop har på vanliga mobilabonnemang inte bindningstider över huvud taget. Däremot om du köper en mobil med abonnemang så kommer de med en bindningstid på 24 månader med tanke på att telefonen är en delbetalning som utförs under 24 månader för att du som kund ska slippa betala för hela mobilen direkt. 

  Fördelar med Halebop

  • Sveriges bästa mobiltäckning med Telias nät
  • Sveriges nöjdaste kunder 11 av 13 år
  • Spara oanvänd mobilsurf
  • Erbjuder E-sim
  • 24/7 support via chatt

  Nackdelar med Halebop

  • Ingen telefonsupport
  • Svagt utbud av olika mobilabonnemang

  Ingen bindningstid hos Halebop

  Hos Halebop så behöver du inte oroa dig för att fasta i långa bindningstider. Halebop har likt många andra operatörer valt att slopa allt vad bindningstid heter helt och hållet. Halebop var en av de första mobiloperatörerna att slopa bindningstider, vilket kan vara en av anledningarna till att de blivit utnämnda till Sveriges nöjdaste mobilabonnemangs-kunder 11 av de senaste 13 åren. 

  Du kan med andra ord gå upp och ner precis hur du vill mellan abonnemangsformerna hos Halebop. Ett exempel till varför man kan önska göra det är ifall du surfar mer med din mobil under vissa perioder på året, exempelvis under sommaren när du är i stugan på semester, medan du under vinterhalvåret befinner dig hemma i större utsträckning där du har WiFi-uppkoppling. 

  Värt att nämna dock är att du har möjlighet som kund att välja till bindningstid. Varför skulle man vilja ha bindningstid? Jo, pga att du på så vis kan få ett rabatterat pris på ditt mobilabonnemang när det gäller månadskostnaden. 

  Vill du byta mobiloperatör så har du en månads uppsägningstid som kund hos Halebop. Det betyder att du har en månad som du är fortsatt betalningsskyldig till Halebop innan du kan byta till din nya mobiloperatör. Självklart kan du även ta med dig ditt gamla mobilnummer när du byter mobiloperatör. 

  Bredband hos Halebop

  Halebop hade tidigare mobilt bredband i sitt utbud, dock har de likt Comviq slutade att erbjuda mobilt bredband och helt lämnat det till Telia som är huvudoperatören. Istället har Halebop likt Comviq börjat erbjuda bredband via fiber under sloganen ”Schysstaste bredbandet i stan”. 

  Så vet du med dig att du inte har stöd för att ha bredband via Fiber så är inte Halebop ett alternativ för dig. Är du specifikt på jakt efter ett mobilt bredband med samma täckning som Halebop så rekommenderar vi istället Telia. 

  Halebop har mycket bra priser på sina bredband via fiber, de har även teamet upp sig med streamingjätten Cmore där de erbjuder Cmore’s utbud vad gäller Serier, filmer och deras sportpaket. Som ny kund med bredband hos Halebop så får du med testmånader med Cmore helt utan extra kostnad. 

  Halebop har fyra olika hastigheter på sina bredband. Priserna är följande:

  • 100 mbit/s: 295 kr/mån
  • 250 mbit/s: 345 kr/mån
  • 500 mbit/s: 495 kr/mån
  • 1000 mbit/s: 695 kr/mån

  Halebop erbjuder även något som de kallar för korttidsbredband. Det är vanligt bredband men under en begränsad period. Perfekt för dig som vill ha bredband under helgen, semestern eller när du ska på besök i stugan. 

  Priserna på detta är:

  • 3 dagar 100 mbit/s: 149 kr
  • 7 dagar 100 mbit/s: 249 kr
  • 14 dagar 100 mbit/s: 349 kr

  Här råder alltså ingen som helst uppsägning- eller bindningstid. Du betalar enbart för den tiden som du förbeställt ditt bredband och efter det släcks det ned. 

  Halebop täckning – Sveriges bästa mobilnät

  Bor du i Norrland? Tycker om att befinna dig i skogen eller ofta är på semester ute i skogen? Om svaret där är ja, så kan Halebop vara ett mycket gott alternativ till mobiloperatör för dig. Halebop går nämligen i Sveriges bästa mobilnät, Telias mobilnät. Telia har satsat och satsar löpande mångmiljardbelopp på att ständigt utveckla och bygga fler mobilmaster för ännu bredare täckning. Telia är dock idag den mobiloperatör som är det enda alternativet i större delar av Norrland, de andra mobiloperatörerna har inte täckning över huvud taget, inte ens för att kunna ringa vanliga mobilsamtal. 

  Kikar man på täckningskartorna och jämför mellan de fyra stora mobiloperatörerna som äger sina egna nät och mobilmaster så är saken oerhört enkelt utredd, när det kommer till vem som har mobilnätet med bäst räckvidd. Telia täcker upp för 99,9% av Sveriges befolkning med mobilnät till deras hushåll. De har även mobilnät även på de platser där det inte befinner sig många människor, vilket gör Telia eller Halebop i detta fallet till det självklara och enda alternativet för många kunder. 

  Vill du vara helt säker på att du har mobiltäckning på platsen/platserna du befinner dig eller brukar befinna dig på, så rekommenderar vi dig att surfa in och kolla Halebops täckningskarta. Där framgår det tydligt var du har god täckning och du kan söka på ort eller specifik adress.

  För att summera så rekommenderar vi dig som tycker att mobiltäckning på alla platser man befinner sig på i största möjliga mån är viktigt att välja Halebop som mobiloperatör.

  Mobilabonnemang med ny mobil

  Likt lågprisoperatören Comviq så har Halebop mycket bra priser på mobilabonnemang med ny mobil. De har ständiga kampanjer och rabatter där det finns modeller som ingår helt kostnadsfritt på köpet när du tecknar upp ett mobilabonnemang på 24 månader. Halebop har de senaste 10 åren kännetecknats för att vara en mobiloperatör med mycket generösa deals på mobilabonnemang med ny mobil.

  Halebop erbjuder, i jämförelse många av sina andra konkurrenter i lågprissegmentet även de senaste mobilerna på marknaden till mycket bra priser. Det är vanligt att se billigare mobiltelefoner och lågprisvarumärken ihop med abonnemang, troligtvis med anledning att det är dyrt att lagerhålla de senaste mobilerna. Halebop har både senaste iPhone och senaste Samsung. 

  Utöver Apple och Samsung’s produkter så erbjuder de även mobiler ifrån varumärkena Sony, Huawei, Nokia, Doro, OnePlus och Xiaomi. Med största sannolikhet bör du som besökare alltså hitta en mobil som passar ditt behov om du är på jakt efter att abonnemang med ny mobil. 

  Spara oanvänd surf till nästa månad

  Halebop erbjuder en tjänst som de kallar för Rollover, det är egentligen vad som operatörerna kallar för att spara oanvänd mobilsurf. Detta är något som vi förespråkar väldigt högt internt och tycker är något mycket positivt att operatörerna erbjuder. Det är tydligt att operatörerna är inne på samma spår och upplever det som att användarna gillar denna tjänst då fler och fler operatörer erbjuder just denna typ av service.

  Hos Halebop så kan du spara din oanvända mobilsurf på alla abonnemang som ingår i prisplanen Fastpris. Det finns heller ingen tidsbegränsning på hur länge du kan spara mobilsurfen.

  Du kan spara lika mycket mobilsurf som ingår i ditt abonnemang varje månad. Dvs att om du har 6 GB mobilsurf i månaden så kan du spara ytterligare 6 GB så att du månaden efter har totalt 12 GB att surfa för i potten. 

  Har du köpt till extrasurf så ingår inte den i denna pott, den sparas helt separat. 

  Använd abonnemanget i hela EU/EES

  Sedan sommaren 2017 så kom nya EU-direktiv. Dessa går ut på att alla inom EU och EES ska kunna använda sina mobilabonnemang i andra länder som ingår i EU & EES, precis som hemma. Dvs att har du Fastpris och ringer alla andra mobiloperatörer utan minuttaxa så gäller även detta om du befinner dig i ett annat land inom EU / EES och ringer inom det landet, till ett annat land eller till och med hem till Sverige. 

  Detta är något som uppskattas av väldigt många användare då vi har en förmåga att resa mer och mer utomlands. Det kan då vara skönt att kunna ringa varandra på sommarsemestern eller ringa hem till nära och kära för att berätta om hur semestern är eller bara kolla hur läget är hemma i Sverige. 

  Vi vill dock varna för ett mycket vanligt förekommande missförstånd som uppstår. Att det går att ringa ifrån Sverige till andra länder så länge de ingår i EU / EES, på samma villkor som hemma i Sverige. Där är svaret nej. Då är det vanliga utlandspriserna som gäller till det land som du ringer till.

  Länder som ingår i EU / EES:

  Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

  Studentabonnemang hos Halebop

  Halebop erbjuder likt många av sina andra branschkollegor rabatterade priser till Studenter. Det är något som vi tycker är väldigt positivt då det är ett bra drag att hjälpa studenter i en av deras kanske mest utmanande ekonomiska situation som de ska komma att stå i under sin livstid, där varje krona ofta räknas. 

  Halebop har också här i jämförelse med många andra mobiloperatörer rabatterat abonnemangen kraftigt med hela 70 kr/mån. När det kommer till mobiler med abonnemang så har de även där ständigt mycket generösa erbjudanden till studenter på billigare avtal. 

  Kundtjänst hos Halebop

  Många av de virtuella operatörerna har sparat in pengar på att skära ner på kundtjänsten framför allt då det är en dyr kostnadspost hos en mobiloperatör pga att det krävs personer som sitter tillgängliga för ärenden, framför allt när det kommer till att erbjuda telefonsupport. 

  Detta har lett till att många virtuella operatörer fått kritik över bristfällig kundtjänst. 

  Halebop erbjuder dessvärre inte någon telefonsupport, vilket kan vara lite jobbigt om man har ett akut ärende eller är en person som föredrar att ringa och få prata med någon. Dock har de vägt upp detta i våra ögon genom att erbjuda 24/7 support, alla dagar i veckan via chatt. Halebop riktar sig främst mot de yngre användarna, som inte har några problem med att chatta in sitt ärende istället för att ringa.

  Frågor & svar om Halebop

  Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna om Halebop och deras mobilabonnemang. Vi uppdaterar listan med jämna mellanrum och vid behov, men har du en fråga som vi inte har svarat på får du gärna kontakta oss eller Halebops kundtjänst.

  Vem äger Halebop?

  Telia köpte upp Halebop år 2001 och äger än idag företaget. Därmed är Halebop en så kallad virtuell mobiloperatör som använder sig av Telias nät.

  Hur mycket surf har jag kvar Halebop?

  Du kan granska mängden surf du har kvar via Halebop-appen där du även kan se annan data och ändra inställningar. Har du ett Halebop kontantkort kan du ringa *101# så får du saldot och din surfpott direkt på skärmen.

  Halebop – vilket nät?

  Halebop använder sig av Telias nät vilket innebär att de har täckning för 99% av Sveriges befolkning via en av de äldsta telefonoperatörerna i landet. Denna lösning där mindre operatörer använder sig av större operatörers nät är vanligt idag och de allra flesta mobilabonnemangen fungerar på samma sätt.

  Hur ringer man röstbrevlådan Halebop?

  För att kolla din röstbrevlåda, ställa in en telefonsvarare eller lyssna på tidigare röstmeddelanden så ringer du helt enkelt till 147.

  Vårt omdöme av Halebop

  4.2

  Halebop har funnits länge på marknaden och grundades redan år 2000 och är därav en av de äldsta mobiloperatörerna i Sverige. De har mycket bra priser på sina abonnemang och erbjuder ytterligare rabatterade priser på 70 kr/mån till alla studenter på samtliga abonnemangsformer. 

  De har 11 år av de senaste 13 åren blivit utnämnda till att ha Sveriges nöjdaste abonnemangskunder när det gäller privatkunder. Detta tillsammans med att de verkar i Telias mobilnät som är Sveriges i särklass bästa mobilnät och att de har 24/7 support på chatt gör att vi anser Halebop vara en mycket bra mobiloperatör att välja. 

  Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

  Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

  chilimobil-logo

  Läs mer hos Halebop!