Fibio
mobilabonnemang

Vad är bäst med Fibio?

  • Täckning för 99,9% av Sveriges befolkning med Telenor:s nät
  • Täckningsgaranti (ångra om det inte fungerar)
  • Grym kundtjänst med snabba svar
  • Enda operatören i Sverige med prisgaranti
  • Viaplay fritt i 2 månader

Den enkla mobiloperatören

Fibio är en operatör har som måtto att göra allting enkelt och med väldigt schyssta villkor. De har förstått att allting handlar inte längre om pris eller surfmängd. Utan om så mycket mer. Trots det så är Fibio den enda mobiloperatör i Sverige som erbjuder prisgaranti på alla sina mobilabonnemang. Det betyder att hittar du samma villkor med samma surfmängd hos en annan mobiloperatör så matchar de priset.

De har en makalös kundtjänst där de ger dig 3 GB extra surf som kompensation om ditt samtal inte besvaras på 10 minuter! Låter det för bra för att vara sant? Det trodde vi också, så vi bestämde oss för att testa, mer om detta längre ner i recensionen. 

Fibio går via Telenor:s mobilnät och täcker därmed upp hela 99,9% av Sveriges befolkning med mobiltäckning. 

Fibio abonnemang

Hittade 4 resultat

Senast kontrollerat i dag 2021-11-30
Student
10 GB surf
75 kr/mån
Priset gäller i 5 månader, därefter 149 kr/mån 149 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
40 GB surf
125 kr/mån
Priset gäller i 5 månader, därefter 249 kr/mån 249 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
80 GB surf
149 kr/mån
Priset gäller i 5 månader, därefter 299 kr/mån 299 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
200 GB surf
199 kr/mån
Priset gäller i 5 månader, därefter 399 kr/mån 399 kr/mån
Fria samtal
0 bindning

Vilka abonnemang erbjuder Fibio?

Fibio har ett brett utbud av tjänster i deras sortiment. De erbjuder mobilabonnemang, mobilt bredband och hemtelefoni. I dessa tjänster så har de även på sina mobilabonnemang generösa rabatter för studenter, seniorer och barn. De säljer mobiltelefoner med tillhörande abonnemang. Mobilt bredband tillsammans med surfplattor och andra tillbehör. Hemtelefoni via både mobilnätet och bredbandsanslutning.

Fibio har verkligen tänkt till och sett över sitt utbud ordentligt för att möta efterfrågan på marknaden. De verkar i Telenor:s nät som flera gånger blivit prisat som ett av Sveriges bästa mobilnät, här behöver du inte oroa dig för att ha bristfällig täckning eller problem när du ska surfa med mobilen. I princip oavsett var du befinner dig i Sverige. De täcker upp med mobiltäckning till hela 99,9% av Sveriges befolkning.

Fibio har mycket generösa löften till dig som kund. De garanterar :

  • Snabb service, där du får 3 GB mobilsurf om de inte svarar på 10 minuter på ditt samtal. 
  • Fria byten av abonnemang, byt när du vill, kostnadsfritt. 
  • Extra lång ångerrätt, istället för lagstadgade 14 dagar så får du hela 21 dagar.
  • Pausa ditt abonnemang, upp till 6 månader, en gång per år.

Fördelar med Fibio

  • Täckning för 99,9% av Sveriges befolkning med Telenor:s nät
  • Täckningsgaranti (ångra om det inte fungerar)
  • Grym kundtjänst med snabba svar
  • Enda operatören i Sverige med prisgaranti
  • Viaplay fritt i 2 månader

Nackdelar med Fibio

  • Erbjuder inte 5G
  • Något dyrt abonnemang på Fri surf
  • Erbjuder inte Fri surf på mobilt bredband
  • Har inte företagsabonnemang

Ingen bindningstid eller startavgift hos Fibio

Fibio har skippat både bindningstider och startavgiften. Detta är något som de flesta virtuella mobiloperatörerna har valt att göra, vilket vi tycker är toppen för dig som konsument. Man ska inte behöva binda upp sig på två år för att få ”testa” en ny mobiloperatör enligt vår mening. Däremot så har de kvar uppsägningstiden, vilken löper på 30 dagar. Byter du dock internt mellan abonnemangsformerna så kan du göra det när du vill, precis hur du vill, utan någon uppsägningstid mellan bytena. 

Du har därmed inte så mycket att förlora på att prova Fibio som mobiloperatör om du känner att de hade passat dig i smaken. Största anledningen skulle vi säga är deras prisade mobilnät som de verkar i, Telenor:s. Det tillsammans med de generösa villkoren är för oss svårslaget. 

Mobilt bredband hos Fibio

Fibio erbjuder även mobilt bredband i sitt sortiment. De presenterar och skyltar det på sin hemsida som ett av de bästa, billigaste och mest prisvärda mobila bredbanden på marknaden. Vilket vi inte riktigt går fullt eniga med. Vi har inte hittat något som pekar på att deras mobila bredband specifikt skulle vara bättre än Telenor:s egna t.ex. Operatören som de använder för deras mobilnät. Där ligger de strax över priserna hos Telenor själva. 

Däremot så kan vi inte blunda för villkoren de har på sin kundtjänst som är mycket bra där du till och med kan välja en tid som du önskar bli uppringd, allt för att slippa sitta i telefonkö till deras support. 

De har totalt fem stycken olika prisplaner på sina mobila bredband. I alla abonnemangen så ingår Viaplay fritt i 2 månader när du tecknar upp dig som ny kund. 

  • 3 GB surf: 169 kr/mån
  • 20 GB surf: 299 kr/mån
  • 40 GB surf: 359 kr/mån
  • 100 GB surf: 459 kr/mån
  • 200 GB surf: 559 kr/mån

Anslutningsavgiften har tidigare legat på 250 kr, men denna bjuder de nu på. Heller ingen bindningstid utgår på dessa abonnemang. Vilket är värt att betona.

Mobiltäckning Fibio

Fibio går i mobiloperatören Telenor:s mobilnät. Telenor är en av de fyra stora operatörerna i Sveriges om äger egna mobilmaster och har ett eget mobilnät. Telenor har många gånger prisats för deras mobilnät i olika typer av galor. De blev senast utnämnda till telekombranschens mest hållbara företag 2019 i Sustainable Brand Index B2B, vilket är Europas största varumärkesundersökning om hållbarhet. 

Telenor:s nät täcker upp 99,9% av Sveriges befolkning med mobiltäckning och hela 90% av Sveriges totala yta i vårt avlånga land. Telenor är ett av världens största telekommunikationsföretag. Du surfar därmed i ett av världens stabilaste mobilnät när du använder dig av Fibio som mobiloperatör. 

Fibio är så säkra på att ditt abonnemang kommer att funka att de erbjuder så kallad täckningsgaranti. Det betyder i praktiken att om du inte skulle ha täckning där du bor så har du möjlighet att byta till någon av Fibios andra tjänster eller avsluta abonnemanget helt och få pengarna tillbaka på det som du har betalat. Riktigt bra tycker vi som recensenter! 

Bor du i norra delen av Norrland och är osäker på ifall Telenor:s täckning räcker till och du är en av de 0,1% av Sveriges befolkning som inte har mobiltäckning hemma med Telenor? Surfa då in här och kika in Fibio täckningskarta för att vara på säkra sidan. 

Köp mobil med mobilabonnemang

Fibio erbjuder abonnemang ihop med ny mobil. Det är många av de virtuella mobiloperatörerna som valt att inte erbjuda någon hårdvara alls i form av mobiltelefon eller surfplatta ihop med abonnemang, utan att istället enbart fokusera på att sälja löst mobilabonnemang. 

Fibio har dock valt att gå emot den strömmen och erbjuder ett stort utbud av mobiltelefoner som kan tecknas ihop med ett nytt abonnemang med mycket generösa priser. Det går även bra att köpa telefonen löst i deras shop direkt på deras hemsida.

De har även ständiga rabatter och kampanjer på många av de senaste mobilerna på marknaden ihop med ett generöst erbjudande på mobilabonnemang. 

Använd abonnemanget i hela EU/EES

Sedan sommaren 2017 så är det nya EU-regleringar där du som användare har fri roaming och kan använda ditt abonnemang på samma sätt som hemma och surfa inom EU / EES utan de gamla utlandspriserna som kunde vara upp till 10-tals kronor för några enstaka MB i roaming. 

Detta betyder att befinner du dig i ett land som innefattas av EU / EES så använder du din mobil precis som hemma och kan ringa och smsa fritt till andra länder som ingår i regionen, inkluderat Sverige. Värt att tänka på är dock att enda undantaget som råder är om du befinner dig hemma i Sverige. Då kan du inte ringa kostnadsfritt till andra EU / EES-länder utan då är det vanliga utlandspriserna som gäller.

Länder som ingår i EU / EES:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

Rabatter hos Fibio för seniorer/barn och studenter

Fibio har mycket generösa rabatter för dig som student, senior och till barnen. 

Studentabonnemang

När det kommer till det första segmentet för studenter så har de gjort det mycket enkelt. De har kikat på vad studenterna efterfrågar. Det är främst mycket mobilsurf till ett billigt pris. Så det Fibio har gjort är att de valt att behålla samma prispunkt som de ordinarie priserna men dubblat surfmängden per månad rakt av. D.v.s att 5 GB blir 10 GB, 10 GB blir 20 GB osv. 

Vad krävs för att vara berättigad ett student abonnemang? 

Det enda som krävs är att du är berättigad studentkortet, ingen åldersgräns är alltså kopplad över huvud taget till om du har rätt till studentabonnemang eller ej. 

Seniorabonnemang

Gäller för seniorer, dig som är 65+. 

När det kommer till seniorabonnemangen så har de valt att kopiera erbjudandet rakt av ifrån studentabonnemangen med dubbel surfmängd. Vi hade dock hellre sett en prissänkning eller billigare abonnemang med lite lägre surfmängd med tanke på att förbrukningen av mobilsurf minskar i takt med att åldern ökar enligt statistik. 

Abonnemang till barn

De har även rabatterade priser och erbjudandet till barn. Hur de styrker att det är ett barn som är slutanvändaren lyckades vi inte läsa oss till på deras hemsida men villkoren för abonnemangen såg väldigt lovande ut och tanken är god!

Fibio erbjuder här utöver alla redan rabatterade priser och erbjudanden med Viaplay och två första månaderna till ett väldigt generöst pris så får alla barn 50% rabatt första halvåret på alla abonnemangsformer. 

Kundtjänst Fibio

Majoriteten av de andra virtuella operatörerna utöver Fibio har en förmåga att enbart erbjuda kundtjänst via mail eller chatt. Detta pga att telefonsupport är en mycket dyr historia att hålla igång och erbjuda sina kunder. Här har Fibio dock valt att göra ett annat strategiskt drag med att sticka ut ur mängden med att erbjuda telefonsupport.

Blixtsnabba svar eller kompensation

Något som vi verkligen gillade med Fibio är att de lagt mycket krut på kundtjänst. Så mycket att om du ringer de och inte får svar inom 10 minuter så får du 3 GB extra mobilsurf på ditt abonnemang som kompensation. Samma sak gäller om du mailar in och inte får svar inom 24 timmar. Handen upp för Fibio tycker vi!

Fibio sticker därmed ut ur mängden med att erbjuda oerhört bra support på alla sätt du kan tänka dig, även med oerhört snabba svar och kompetent personal när vi kontrollerat deras telefonsupport. 

Vårt omdöme av Fibio

4.3

Vi tycker helt klart att Fibio är ett bra alternativ på marknaden som mobiloperatör. De går i ett av Sveriges bästa mobilnät som är Telenor:s master med mycket god täckning. De har väldigt bra supportmöjligheter och sticker ut ur mängden där när det kommer till virtuella operatörer. Det ihop med att de är den enda operatör i Sverige som erbjuder prisgaranti på alla sina abonnemang gör de till en farlig spelare på marknaden för sina konkurrenter. 

De bjuder även dig som ny kund på 2 månader fritt med Viaplay serier & film. 

Andra mobiloperatörer vi rekommenderar

Det finns en lång rad mobiloperatörer på marknaden idag och vi har valt att ställa de “största” och “bästa” mobiloperatörerna mot varandra. Nedan har du fler alternativ på bra mobiloperatörer med billiga mobilabonnemang som vi rekommenderar dig att kika in.

chilimobil-logo

Läs mer hos Fibio!