Penny
mobilabonnemang

Vad är bäst med Penny?

 • Ingen kreditkontroll vid tecknande av abonnemang
 • Halva priset första 4 månaderna
 • Spara oanvänd mobilsurf så länge du vill
 • Penny Play fritt i 12 mån

Abonnemang utan kreditkontroll

Penny lanserades så sent som i början på 2020 med syfte att bli Sveriges första lågprisaktör som erbjuder helheten mellan uppkoppling och underhållning. De erbjuder idag mobilabonnemang, bredband via Comhems fibernät och underhållning via deras egna streamingtjänst Penny Play, som är en videostreamingtjänst, fullspäckat med bra filmer och serier.

Penny har många bra fördelar med sin operatör. Att de inte har någon bindningstid, uppsägningstid och heller inte tar någon kreditkontroll när du blir ny kund är några av fördelarna. Det betyder alltså att du med betalningsanmräkningar eller skulder hos kronofogden kan skaffa ett abonnemang hos Penny. Dock krävs det att du kopplar ett betalkort via Mastercard eller Visa när du blir kund.

Penny ägs till 100% av Tele2 och går därför i deras mobilnät och har därmed täckning för 99,9% av Sveriges befolkning och erbjuder dig surf i Sveriges snabbaste 4G-nät. 

Penny abonnemang

Hittade 4 resultat

Senast kontrollerat i dag 2021-12-01
Student
3 GB surf
49 kr/mån
Priset gäller i 8 månader, därefter 99 kr/mån 99 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
10 GB surf
69 kr/mån
Priset gäller i 8 månader, därefter 149 kr/mån 149 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
18 GB surf
99 kr/mån
Priset gäller i 8 månader, därefter 199 kr/mån 199 kr/mån
Fria samtal
0 bindning
Student
40 GB surf
139 kr/mån
Priset gäller i 8 månader, därefter 289 kr/mån 289 kr/mån
Fria samtal
0 bindning

Varför välja Penny mobilabonnemang?

Penny är en uppstickare som lanserades i början av 2020, men med stora muskler i ryggen där storägarna bakom mobiloperatören är Tele2. Tele2 är en av de fyra stora mobiloperatörerna i Sverige som äger eget mobilnät. Penny är en klassisk lågprisoperatör, likt sin systeroperatör Comviq som också ägs av Tele2. De fokuserar på att ta marknadsandelar ifrån mobiloperatörer som Vimla, Hallon och Chilimobil. Det är en ständig kamp om vilken operatör som kan erbjuda bäst priser, kampanjer, erbjudanden och tjänst. Vilket bara är positivt för dig som konsument. 

Penny vill att det ska vara enkelt att bli kund, de vill även att det ska vara enkelt att hantera sitt abonnemang. Du ska i 9 fall av 10 kunna hantera ditt abonnemang utan att behöva kontakta kundtjänsten. De har valt att digitaliserat mycket av sina processer där de sammanlänkat allting i sin app som finns att ladda ner både på App Store och Google Play för dig som är androidanvändare. I appen kan du korrigera saker som surfmängd, säga upp och teckna fler abonnemang, pausa ditt abonnemang eller se dina kommande dragningar och surfförbrukning.

Med tanke på att Penny verkar i Tele2’s mobilnät så erbjuds även du som kund blixtsnabb surf i Sveriges snabbaste 4G-nät. Tele2 har flera gånger prisats för att uppnå högst hastighet i 4G-nätet. En nackdel med Penny är dock att de ännu inte erbjuder 5G-surf för dig som har en mobil med stöd för detta. Än så länge är det enbart storoperatörerna själva som erbjuder detta. Det bör dock komma i närtid även till lågprisoperatörerna i takt med att näten byggs ut. 

Penny riktar sig mot den yngre generationen, de utgår ifrån att använda appar för självservice är inget som ska vara några konstigheter, snarare något som användarna räknar med. Detta visar de även genom att enbart erbjuda rabatterade priser till studenter, inga rabatter till varken seniorer eller barn (under 18 år), som många av sina konkurrenter gör. Mer om detta längre ner i recensionen. 

Fördelar med Penny

 • Ingen kreditkontroll vid tecknande av abonnemang
 • Halva priset första 4 månaderna
 • Spara oanvänd mobilsurf så länge du vill
 • Penny Play fritt i 12 mån

Nackdelar med Penny

 • Ingen telefonsupport
 • Erbjuder max 40 GB surf per månad
 • Inga rabatterade priser för seniorer och barn (under 18 år)

Penny mobilabonnemang helt utan bindningstid och uppsägningstid

Enligt Penny så behöver de inte låsa sina kunder för att de ska stanna som kunder. Bindningstider och uppsägningstider är uråldrigt och något som hör till det förgångna. Du ska som kund hos Penny vara så pass nöjd att du helt enkelt inte vill avsluta eller byta mobiloperatör. De har därför slopat både bindningstid och uppsägningstider helt och hållet. Du kan med andra ord alltså när du själv än önskar avsluta ditt abonnemang, gå upp eller ner mellan abonnemangen som de erbjuder. 

Det kan vara svårt att veta vilken abonnemangsform man ska teckna. Ofta är man rädd för att ta ett abonnemang med för lite surf, med risken att man ska slå i taket och inte kunna fortsätta surfandet. Därför lägger sig många för högt och betalar onödigt hög månadsavgift för ett abonnemang med mer surf än de i själva verket hade behövt eller göra av med. 

Penny erbjuder dig därför som kund att gå upp och ner mellan abonnemangen helt utan någon bryttid i form av uppsägningstid eller dylikt. Perfekt för dig som vet med dig att du surfar mer under vissa perioder året. Du kanske t.ex. surfar mer på sommaren när du är på stranden, sommarstugan eller uteserveringen. Medan du på vintern håller dig hemma och inomhus i större utsträckning, där du omges av en ständig WiFi-uppkoppling och därför förbrukar avsevärt mindre surf. 

Bredband via Comhem-fiber från Penny

Penny har som tidigare nämnt i recensionen för avsikt att kombinera uppkoppling med underhållning. De vill även att uppkopplingen givetvis ska vara komplett, du ska kunna vara kund hos en operatör och få både bredband till mobilen och hemmet. Därför erbjuder de i samarbete med Comhem, som ingår i samma koncern som ägaren bakom Penny (Tele2) bredband via Comhems fibernät. 

De erbjuder abonnemangen helt utan startavgift, inkopplingsavgift eller bindningstid. Det finns heller inga andra dolda avgifter som fakturaavgift som inte presenteras utan dyker upp som en överraskning när första fakturan betalas. 

Penny vet att hastighet är viktigt, här pratar vi inga hastigheter som 2 – 10 mbit/s som det var när det var bredband via telefonjacket som var aktuellt. Hastigheten startar istället på 100 mbit/s som lägsta möjliga att teckna. 

Penny erbjuder tre olika hastigheter på sitt bredband. Priserna kommer här:

 • 100 mbit/s: 249 kr/mån
 • 250 mbit/s: 329 kr/mån
 • 500 mbit/s: 399 kr/mån

Utöver att erbjuda riktigt schyssta priser på sina bredband så får du som ny kund även halva priset på abonnemanget som du väljer första sex månaderna. Givetvis så ingår även Penny Play fritt i ett år, precis som för dig som blir ny kund med ditt mobilabonnemang hos Penny. 

Skulle du även vara kund med ditt mobilabonnemang så får du ännu bättre rabatter, kontakta Penny för exakt pris beroende på vilken abonnemangsform som du har. 

Surfa i Sveriges snabbaste 4G-nät med Penny

Hastighet är som tidigare nämnt viktigt för Penny. Det är inte utan anledning som Tele2, ägarna bakom Penny blivit utsedda i flera undersökningar till ha Sveriges mest driftsäkra och snabbaste 4G-nät. Du surfar i upp till hela 80 Mbit/s i deras 4G-nät. Här kan du alltså utan bekymmer streama både filmer och serier utan att behöva oroa dig för att det ska lagga eller behöva buffra innan du kan titta. 

Penny har även oerhört god mobiltäckning, de täcker upp hela 90% av Sveriges stora yta och erbjuder mobiltäckning till hela 99,9% av Sveriges befolkning. De resterande 0,1% är de som befinner sig och bor i de allra nordligaste delarna av landet, där det enbart istället är Telia’s mobiltäckning som funkar och t.ex. Halebop är ett gott alternativ. Man brukar skoja och säga att bor du bara söder om Sundsvall så fungerar övriga mobiloperatörer alldeles utmärkt och mobiltäckning ska inte vara några konstigheter eller något som bör vara ett bekymmer för dig.

Än så länge så erbjuds du som kund inte surf i 5G-nätet som Tele2 (ägaren till Penny) erbjuder sina kunder. De har även där efter testkörning av hastigheter i sitt 5G-nät påvisat snabbaste surfhastigheten mellan operatörerna, hela 1,5 Gbit/s (motsvarande 1500 Mbit/s). 

Täckning och mobilnät är alltså någonting som fungerar bra när du är kund hos Penny, såvida du inte bor i nordligaste Norrland. Då är istället Halebop ett bättre alternativ. 

Spara oanvänd mobilsurf så länge du vill med Penny

Att surfa slut helt på surfpotten är något som de allra flesta inte gör på sina mobilabonnemang, det brukar isf antyda på att man ligger på en för låg prisplan och man väljer då istället att uppgradera sitt mobilabonnemang. Dock är nackdelen att hos de stora operatörerna i Sverige med eget nät, så erbjuds inte möjligheten att ta med dig oanvänd mobilsurf till nästa månads surfpott. Den går istället helt förlorad. Så fungerar det inte hos Penny! 

Du sparar hos Penny istället din oanvända mobilsurf till nästa månad, det finns heller ingen tidsbegränsning på hur länge du kan spara din oanvända mobilsurf. Dock finns det en gräns på att du kan spara max 3x din surfmängd på ditt abonnemang i surfpott. 

Det betyder i praktiken att om du har ett abonnemang med 40 GB surf/mån så kan du spara så att du har en maxpott på maximalt 120 GB mobilsurf. 

Skulle du däremot köpa till mer surf ifall du surfat slut på din surfpott som ingår i ditt ordinarie abonnemang så sparas denna helt separat. Det betyder i praktiken att den inte påverkar dessa 120 GB surf som du kan spara som maximalt i annat fall. 

Använd ditt mobilabonnemang i hela EU/EES, precis som hemma

Med Penny mobilabonnemang så har du även rättigheterna för att nyttja de nya EU-direktiv som kom sommaren 2017. Det betyder att du kan använda ditt mobilabonnemang i andra länder som ingår i EU & EES precis som hemma. Du kan med ditt Fastpris-abonnemang ringa och smsa fritt när du befinner dig i andra länder så länge de är en del av EU eller EES. Detta är för att främja gemenskapen inom EU & EES, för att du som turist inte ska behöva teckna lokala mobilabonnemang i det landet som du besöker.

För att ta ett exempel så kan du resa till Ungern med din familj, ringa dina andra familjemedlemmar på deras svenska mobilnummer utan att det kostar något extra för att ni befinner er i Ungern. Ni kan även ta emot samtal ifrån Sverige utan extra kostnad. Ni kan också ringa hem och smsa till Sverige utan extra kostnad. 

Dock finns det som i många fall ett stort MEN, även i detta fallet. En sak som ofta missas är att du inte kan ringa ifrån Sverige till andra länder inom EU & EES kostnadsfritt, då gäller istället ordinarie utlandspriser. Detta gäller enbart om du befinner dig i ett annat land än ditt ordinarie, i detta fall Sverige. 

Länder som ingår i EU / EES:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

Billigare abonnemang för studenter hos Penny

Penny uttalar att du som student ska lägga pengarna på roligare saker än nödvändigheter, i detta fall mobilabonnemang. Detta håller vi helt med om, det är superbra att de erbjuder rabatter till dig som student. Vi förstår att det kan vara tufft att få ekonomin att gå ihop, men mobilabonnemang är något som är ett måste.

Många operatörer erbjuder väldigt små eller inga rabatter alls till studenter. Penny ger dig som ny kund och student halv priset första 8 månaderna och 40 GB extra i surfpott när du tecknar ett mobilabonnemang. 

De surfmängder som du har att välja på är precis som de ordinarie, 3 GB, 10 GB, 18 GB och 40 GB mobilsurf/mån. 

Kundtjänst hos Penny

Att driva en kundtjänst är en stor kostnadspost för en operatör. Därav så har många av lågpris-operatörerna valt att skära ner eller skippa kundtjänst mer eller mindre helt och hållet. Dock erbjuder operatörer som Comviq telefonsupport, eller Halebop chattsupport dygnet runt. Däremot så erbjuder inte Penny varken telefon, mail eller chattsupport på deras hemsida. Däremot så kan du som Penny-kund logga in i appen och chatta med supporten som finns tillgänglig vardagar kl 09-18. 

De har även ett forum där du finner svar på de mest vanliga frågorna. 

Vi ser det dock som lite synd att de inte har bättre eller fler alternativ på kundtjänst om man behöver hjälp. 

Vårt omdöme av Penny

4.1

Penny är i helhet en bra mobiloperatör. De har endast funnits sedan starten på 2020. De erbjuder bra priser på sina abonnemang och framför allt sina bredband. Har bra villkor och erbjudanden för dig som ny kund. De har även bra priser på sina abonnemang till dig som student. Penny går i Tele2’s mobilnät och har därför fullgod täckning och snabb mobilsurf i Sveriges snabbaste 4G-nät.

Saker som sänker deras betyg en aning är bland annat saker som att de har max surfmängd på 40 GB/mån, inte erbjuder bättre kundtjänst eller fler kontaktvägar att gå om man önskar få kontakt med Penny och att de heller inte har några rabatter för varken seniorer eller barn (under 18 år).

I sin helhet så är dock Penny en bra mobiloperatör som vi kan se och ett gott alternativ för dig som befinner dig i det yngre ålderssegmentet främst och inte tycker att appar och self-service är något som skrämmer dig. 

Läs mer hos Penny!